
Klapavice z rdečo čebulo, jabolčnikom in kislo smetano
Klapavice z rdečo čebulo, jabolčnikom in kislo smetano

Klapavice so prava poslastica! Tale preprosta jed, h kateri se prileže dober, hrustljavo zapečen kruh, je lahko tudi romantična večerja za dva!
Sestavine
- 1 kg klapavic
- 25 g masla
- 2 majhni rdeči čebuli
- 1 strok česna
- 1,5 dl jabolčnika
- 2 žlici sesekljanega žajblja
- 1,5 dl kisle smetane

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 1 kg klapavic
- 25 g masla
- 2 majhni rdeči čebuli
- 1 strok česna
- 1,5 dl jabolčnika
- 2 žlici sesekljanega žajblja
- 1,5 dl kisle smetane
Postopek
Klapavice operemo pod tekočo vodo, skrtačimo in odstranimo brade. Poškodovane ali odprte školjke zavržemo. Čebulo in česen olupimo, čebulo narežemo na rezine, česen pa sesekljamo.
Na segretem maslu v dovolj veliki ponvi posteklenimo čebulo (3 do 4 minute), nato dodamo česen. Premešamo, da zadiši, zalijemo z jabolčnikom, dodamo žajbelj in zavremo. Temperaturo zmanjšamo in kuhljamo toliko časa, da se tekočina pokuha na polovico.
V omako vložimo školjke, posodo pokrijemo in jih na srednje močnem ognju kuhamo 3 do 4 minute, da se odprejo. Posodo občasno pretresemo. Tekočino odcedimo v manjšo ponev, školjke pa pustimo v ponvi in pokrite postavimo na toplo.
Tekočino od školjk dve minuti kuhamo, nato pa vanjo vmešamo kislo smetano. Omako samo še segrejemo in prelijemo po školjkah. Postrežemo s hrustljavim kruhom.