© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Klapavice z rdečo čebulo, jabolčnikom in kislo smetano

Klapavice z rdečo čebulo, jabolčnikom in kislo smetano

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
klapavice-z-rdeco-cebulo-jabolcnikom-in-kislo-smetano_558x620_acf_cropped

Klapavice so prava poslastica! Tale preprosta jed, h kateri se prileže dober, hrustljavo zapečen kruh, je lahko tudi romantična večerja za dva!

Sestavine

  • 1 kg klapavic
  • 25 g masla
  • 2 majhni rdeči čebuli
  • 1 strok česna
  • 1,5 dl jabolčnika
  • 2 žlici sesekljanega žajblja
  • 1,5 dl kisle smetane

Sestavine

  • 1 kg klapavic
  • 25 g masla
  • 2 majhni rdeči čebuli
  • 1 strok česna
  • 1,5 dl jabolčnika
  • 2 žlici sesekljanega žajblja
  • 1,5 dl kisle smetane

Postopek

1

Klapavice operemo pod tekočo vodo, skrtačimo in odstranimo brade. Poškodovane ali odprte školjke zavržemo. Čebulo in česen olupimo, čebulo narežemo na rezine, česen pa sesekljamo.

2

Na segretem maslu v dovolj veliki ponvi posteklenimo čebulo (3 do 4 minute), nato dodamo česen. Premešamo, da zadiši, zalijemo z jabolčnikom, dodamo žajbelj in zavremo. Temperaturo zmanjšamo in kuhljamo toliko časa, da se tekočina pokuha na polovico.

3

V omako vložimo školjke, posodo pokrijemo in jih na srednje močnem ognju kuhamo 3 do 4 minute, da se odprejo. Posodo občasno pretresemo. Tekočino odcedimo v manjšo ponev, školjke pa pustimo v ponvi in pokrite postavimo na toplo.

4

Tekočino od školjk dve minuti kuhamo, nato pa vanjo vmešamo kislo smetano. Omako samo še segrejemo in prelijemo po školjkah. Postrežemo s hrustljavim kruhom.

Priljubljeni recepti

Indijski kokosov led

35 min
Enostavno

Morske bogomolke (kanoče)

Ta bogomolka ni žuželka, temveč morski rak!

15 min
Enostavno

Salsa gvakamole

Avokadova pomaka gvakamole se je hitro uvrstila na naš seznam najljubših prilog

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.