
Klapavice z rdečo čebulo, jabolčnikom in kislo smetano
Klapavice z rdečo čebulo, jabolčnikom in kislo smetano

Klapavice so prava poslastica! Tale preprosta jed, h kateri se prileže dober, hrustljavo zapečen kruh, je lahko tudi romantična večerja za dva!
Sestavine
- 1 kg klapavic
- 25 g masla
- 2 majhni rdeči čebuli
- 1 strok česna
- 1,5 dl jabolčnika
- 2 žlici sesekljanega žajblja
- 1,5 dl kisle smetane

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 1 kg klapavic
- 25 g masla
- 2 majhni rdeči čebuli
- 1 strok česna
- 1,5 dl jabolčnika
- 2 žlici sesekljanega žajblja
- 1,5 dl kisle smetane
Postopek
Klapavice operemo pod tekočo vodo, skrtačimo in odstranimo brade. Poškodovane ali odprte školjke zavržemo. Čebulo in česen olupimo, čebulo narežemo na rezine, česen pa sesekljamo.
Na segretem maslu v dovolj veliki ponvi posteklenimo čebulo (3 do 4 minute), nato dodamo česen. Premešamo, da zadiši, zalijemo z jabolčnikom, dodamo žajbelj in zavremo. Temperaturo zmanjšamo in kuhljamo toliko časa, da se tekočina pokuha na polovico.
V omako vložimo školjke, posodo pokrijemo in jih na srednje močnem ognju kuhamo 3 do 4 minute, da se odprejo. Posodo občasno pretresemo. Tekočino odcedimo v manjšo ponev, školjke pa pustimo v ponvi in pokrite postavimo na toplo.
Tekočino od školjk dve minuti kuhamo, nato pa vanjo vmešamo kislo smetano. Omako samo še segrejemo in prelijemo po školjkah. Postrežemo s hrustljavim kruhom.