Kaj boste skuhali danes?
Spomladanski kotliček
Spomladanski kotliček
Sestavine
- za 4-litrski kotliček
- 650 g govejega plečeta
- 650 g svinjskega stegna
- 600 g sesekljane čebule
- 1 dl olja
- 70 g gomolja zelene
- 8 strokov česna
- 250 g paradižnika
- 300 g stročjega fižola
- 700 g mladega zelja
- 550 g krompirja
- 200 g korenja
- 2 lista lovora
- sol
- mleti poper
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- za 4-litrski kotliček
- 650 g govejega plečeta
- 650 g svinjskega stegna
- 600 g sesekljane čebule
- 1 dl olja
- 70 g gomolja zelene
- 8 strokov česna
- 250 g paradižnika
- 300 g stročjega fižola
- 700 g mladega zelja
- 550 g krompirja
- 200 g korenja
- 2 lista lovora
- sol
- mleti poper
Postopek
V kotličku na segretem olju počasi pražimo čebulo. Ko začne rumeneti, dodamo na kocke narezano meso in ga počasi dušimo skupaj s čebulo. Občasno premešamo. Dodamo še na kockice narezano zeleno in lovor, solimo in popramo. Meso dušimo približno eno uro, da se zmehča.
Medtem očistimo in pripravimo zelenjavo. Stročji fižol narežemo na koščke, iz zeljne glave izrežemo stržen in zeljne liste narežemo. Paradižnik narežemo na kocke. Krompir olupimo in narežemo na večje kose. Korenček ostrgamo in po dolgem prerežemo na četrtine, te pa še na rezinice.
Ko skoraj vsa tekočina v kotličku povre, dodamo sesekljan česen, paradižnik, zelje, stročji fižol in korenček. Sestavine premešamo in zalijemo s toliko vode, da je vsa zelenjava pokrita. Ko vsebina kotlička ponovno zavre, dodamo krompir in prilijemo toliko vode, da dobimo želeno gostoto jedi. Počasi kuhamo še tako dolgo, da se vsa zelenjava skuha.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zajčja obara z lisičkami
Ko najdete lisičke na sprehodu, si skuhajte to okusno zajčjo obaro.