© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Spomladanski kotliček

Spomladanski kotliček

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 10 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
spomladanski kotlicek

Sestavine

  • za 4-litrski kotliček
  • 650 g govejega plečeta
  • 650 g svinjskega stegna
  • 600 g sesekljane čebule
  • 1 dl olja
  • 70 g gomolja zelene
  • 8 strokov česna
  • 250 g paradižnika
  • 300 g stročjega fižola
  • 700 g mladega zelja
  • 550 g krompirja
  • 200 g korenja
  • 2 lista lovora
  • sol
  • mleti poper
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • za 4-litrski kotliček
  • 650 g govejega plečeta
  • 650 g svinjskega stegna
  • 600 g sesekljane čebule
  • 1 dl olja
  • 70 g gomolja zelene
  • 8 strokov česna
  • 250 g paradižnika
  • 300 g stročjega fižola
  • 700 g mladega zelja
  • 550 g krompirja
  • 200 g korenja
  • 2 lista lovora
  • sol
  • mleti poper

Postopek

1

V kotličku na segretem olju počasi pražimo čebulo. Ko začne rumeneti, dodamo na kocke narezano meso in ga počasi dušimo skupaj s čebulo. Občasno premešamo. Dodamo še na kockice narezano zeleno in lovor, solimo in popramo. Meso dušimo približno eno uro, da se zmehča.

2

Medtem očistimo in pripravimo zelenjavo. Stročji fižol narežemo na koščke, iz zeljne glave izrežemo stržen in zeljne liste narežemo. Paradižnik narežemo na kocke. Krompir olupimo in narežemo na večje kose. Korenček ostrgamo in po dolgem prerežemo na četrtine, te pa še na rezinice.

3

Ko skoraj vsa tekočina v kotličku povre, dodamo sesekljan česen, paradižnik, zelje, stročji fižol in korenček. Sestavine premešamo in zalijemo s toliko vode, da je vsa zelenjava pokrita. Ko vsebina kotlička ponovno zavre, dodamo krompir in prilijemo toliko vode, da dobimo želeno gostoto jedi. Počasi kuhamo še tako dolgo, da se vsa zelenjava skuha.

Priljubljeni recepti

Palačinke z nadevom iz višenj in kremnega sira

Palačinke so večna klasika, pri izbiri nadeva pa si lahko privoščimo malce ustvarjalnosti

20 min
Enostavno

Omleta s kapucinko

Za uravnavo sladkorja in čvrste kosti

Enostavno

Goveja juha

Goveja juha, kot so jo pripravljale naše babice

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.