
Spomladanski kotliček
Spomladanski kotliček

Sestavine
- za 4-litrski kotliček
- 650 g govejega plečeta
- 650 g svinjskega stegna
- 600 g sesekljane čebule
- 1 dl olja
- 70 g gomolja zelene
- 8 strokov česna
- 250 g paradižnika
- 300 g stročjega fižola
- 700 g mladega zelja
- 550 g krompirja
- 200 g korenja
- 2 lista lovora
- sol
- mleti poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- za 4-litrski kotliček
- 650 g govejega plečeta
- 650 g svinjskega stegna
- 600 g sesekljane čebule
- 1 dl olja
- 70 g gomolja zelene
- 8 strokov česna
- 250 g paradižnika
- 300 g stročjega fižola
- 700 g mladega zelja
- 550 g krompirja
- 200 g korenja
- 2 lista lovora
- sol
- mleti poper
Postopek
V kotličku na segretem olju počasi pražimo čebulo. Ko začne rumeneti, dodamo na kocke narezano meso in ga počasi dušimo skupaj s čebulo. Občasno premešamo. Dodamo še na kockice narezano zeleno in lovor, solimo in popramo. Meso dušimo približno eno uro, da se zmehča.
Medtem očistimo in pripravimo zelenjavo. Stročji fižol narežemo na koščke, iz zeljne glave izrežemo stržen in zeljne liste narežemo. Paradižnik narežemo na kocke. Krompir olupimo in narežemo na večje kose. Korenček ostrgamo in po dolgem prerežemo na četrtine, te pa še na rezinice.
Ko skoraj vsa tekočina v kotličku povre, dodamo sesekljan česen, paradižnik, zelje, stročji fižol in korenček. Sestavine premešamo in zalijemo s toliko vode, da je vsa zelenjava pokrita. Ko vsebina kotlička ponovno zavre, dodamo krompir in prilijemo toliko vode, da dobimo želeno gostoto jedi. Počasi kuhamo še tako dolgo, da se vsa zelenjava skuha.