© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Spomladanski kotliček

Spomladanski kotliček

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 10 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
spomladanski kotlicek

Sestavine

  • za 4-litrski kotliček
  • 650 g govejega plečeta
  • 650 g svinjskega stegna
  • 600 g sesekljane čebule
  • 1 dl olja
  • 70 g gomolja zelene
  • 8 strokov česna
  • 250 g paradižnika
  • 300 g stročjega fižola
  • 700 g mladega zelja
  • 550 g krompirja
  • 200 g korenja
  • 2 lista lovora
  • sol
  • mleti poper

Sestavine

  • za 4-litrski kotliček
  • 650 g govejega plečeta
  • 650 g svinjskega stegna
  • 600 g sesekljane čebule
  • 1 dl olja
  • 70 g gomolja zelene
  • 8 strokov česna
  • 250 g paradižnika
  • 300 g stročjega fižola
  • 700 g mladega zelja
  • 550 g krompirja
  • 200 g korenja
  • 2 lista lovora
  • sol
  • mleti poper

Postopek

1

V kotličku na segretem olju počasi pražimo čebulo. Ko začne rumeneti, dodamo na kocke narezano meso in ga počasi dušimo skupaj s čebulo. Občasno premešamo. Dodamo še na kockice narezano zeleno in lovor, solimo in popramo. Meso dušimo približno eno uro, da se zmehča.

2

Medtem očistimo in pripravimo zelenjavo. Stročji fižol narežemo na koščke, iz zeljne glave izrežemo stržen in zeljne liste narežemo. Paradižnik narežemo na kocke. Krompir olupimo in narežemo na večje kose. Korenček ostrgamo in po dolgem prerežemo na četrtine, te pa še na rezinice.

3

Ko skoraj vsa tekočina v kotličku povre, dodamo sesekljan česen, paradižnik, zelje, stročji fižol in korenček. Sestavine premešamo in zalijemo s toliko vode, da je vsa zelenjava pokrita. Ko vsebina kotlička ponovno zavre, dodamo krompir in prilijemo toliko vode, da dobimo želeno gostoto jedi. Počasi kuhamo še tako dolgo, da se vsa zelenjava skuha.

Priljubljeni recepti

Pirina »rižota« z gozdnimi gobami

Jesenska »rižota« z oreškastim pridihom pire

50 min
Enostavno

Zajčja obara z lisičkami

Ko najdete lisičke na sprehodu, si skuhajte to okusno zajčjo obaro.

50 min
Enostavno

Lešnikovi hrustljavčki

Nežni lešnikovi piškoti, ki se kar stopijo v ustih

35 min
Enostavno

Skutna juha

Slastna mlečna juha.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.