© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Šparglji in zeleno zrnje z vodno krešo in meto

Šparglji in zeleno zrnje z vodno krešo in meto

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Belusi in zeleno zrnje z vodno krešo in meto

Sestavine

  • šopek špargljev
  • 100 g svežega ali zamrznjenega boba
  • 100 g svežega ali zamrznjenega graha
  • 100 g zamrznjenih sojinih zrn*
  • 3 mlade čebulice
  • majhen šopek mete
  • 100 g vodne kreše

preliv

  • sol
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 žlička belega vinskega kisa
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • šopek špargljev
  • 100 g svežega ali zamrznjenega boba
  • 100 g svežega ali zamrznjenega graha
  • 100 g zamrznjenih sojinih zrn*
  • 3 mlade čebulice
  • majhen šopek mete
  • 100 g vodne kreše

preliv

  • sol
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 žlička belega vinskega kisa
  • poper

Postopek

1

Špargljem odrežemo olesenele konce in stebla pod kotom narežemo na 3 kose, enako narežemo očiščeno mlado čebulico, bobu pa odstranimo kožice. To najlažje naredimo tako, da bob v vreli vodi blanširamo pol minute, ga odcedimo in prelijemo s hladno vodo, da preprečimo nadaljnje kuhanje. Iz zmehčane kožice nato preprosto s prsti iztisnemo zrna boba.

2

V velikem loncu zavremo osoljeno vodo, vanjo damo šparglje, spet zavremo, nato dodamo vse stročnice in mlado čebulico. Spet zavremo, nato odcedimo in na hitro ohladimo tako, da vse oplaknemo pod hladno tekočo vodo.

3

Zmešamo vse sestavine za preliv. Zelenjavo na velikem krožniku zmešamo z meto, vodno krešo in prelivom.

Nasvet

Če nimamo sojinih zrn, vzamemo malo več graha in boba.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.