Kaj boste skuhali danes?
Juha iz sladkega krompirja, kokosovega mleka in limonske trave s koriandrovo salso
Juha iz sladkega krompirja, kokosovega mleka in limonske trave s koriandrovo salso
Sestavine
- 2 žlici arašidovega olja
- 4 mlade čebulice
- 2 velika stroka česna
- 2 stebli limonske trave
- za palec velik kos ingverja
- 900 g sladkega krompirja
- 2 dl kokosovega mleka
- 3 dl zelenjavne jušne osnove
- 5 dl vode
- 1 zeleni čili
- 1 žlička sladkorja v prahu
- sok 2 limet
- 1 majhen šopek koriandra
- sol in poper
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 2 žlici arašidovega olja
- 4 mlade čebulice
- 2 velika stroka česna
- 2 stebli limonske trave
- za palec velik kos ingverja
- 900 g sladkega krompirja
- 2 dl kokosovega mleka
- 3 dl zelenjavne jušne osnove
- 5 dl vode
- 1 zeleni čili
- 1 žlička sladkorja v prahu
- sok 2 limet
- 1 majhen šopek koriandra
- sol in poper
Postopek
Mlado čebulico, česen in ingver tanko narežemo. Limonski travi odstranimo zunanje liste in stebla drobno nasekljamo. Sladki krompir olupimo in narežemo na majhne koščke. Čiliju odstranimo semena.
V večji kozici segrejemo olje. Na njem 2 minuti pražimo mlado čebulico, česen, limonsko travo in tri četrtine ingverja, da zadiši, nato dodamo sladki krompir. Dobro ga premešamo z začimbami, nato prilijemo kokosovo mleko, jušno osnovo in vodo. Počakamo, da tekočina zavre, in jo pustimo rahlo vreti približno 25 minut, da se sladki krompir povsem skuha.
Medtem v multipraktik stresemo preostali ingver, čili, sladkor, tri četrtine limetinega soka in večino koriandra (nekaj lističev prihranimo za okras) ter zmeljemo do gladkega. Salso postrgamo v vrček in postavimo na stran.
Juho s paličnim mešalnikom zmeljemo do gladkega in jo po okusu začinimo s preostalim limetinim sokom ter nekaj soli in popra. Razdelimo jo v skledice in pokapamo s salso. Okrasimo jo s prihranjenimi koriandrovimi lističi in postrežemo.
Limonska trava
Če pri roki nimamo kakovostne limonske trave, jo nadomestimo z limonovo lupinico. Koriander pa lahko zamenjamo s peteršiljem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Krepka juha s stročnicami in žiti
Limonov polentni kolač
Preprosto pecivo iz polente, mandljev in limon - zraven se priležeta kremast maskarpone in črna kava.
Karamelasti cimetovi polžki z jabolki
Bogata variacija jesenske priljubljene klasike med sladicami.