© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Sladka grahova solata

Sladka grahova solata

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
sharing salads:sweet pea saladas-you-like-it chopped saladsweet potato, spring onion and feta saladenjoy the long weekendeaster specialweekend

Sestavine

  • 200 g zamrznjenega drobnega graha
  • 200 g strokov sladkornega graha
  • notranji deli 3 glavic mehke solate
  • 50 g grahovih kalčkov
  • 2 pesti vodne kreše
  • 100 g krutonov

preliv

  • majhen šopek mete
  • majhen šopek drobnjaka
  • 150 g jogurta
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • ½ žlice sladkorja
  • sol
  • poper

Sestavine

  • 200 g zamrznjenega drobnega graha
  • 200 g strokov sladkornega graha
  • notranji deli 3 glavic mehke solate
  • 50 g grahovih kalčkov
  • 2 pesti vodne kreše
  • 100 g krutonov

preliv

  • majhen šopek mete
  • majhen šopek drobnjaka
  • 150 g jogurta
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • ½ žlice sladkorja
  • sol
  • poper

Postopek

1

Zamrznjen grah damo v cedilo in ga postavimo pod vročo vodo le toliko, da se odtali. Pustimo, da se posuši. Stroke sladkornega graha vzdolžno razrežemo. Mehko solato razlistamo, srčke pa razrežemo na četrtine.

2

Pripravimo preliv. Liste mete potrgamo s stebelc in jih damo v sekljalnik skupaj z drobnjakom, jogurtom, kisom in sladkorjem ter zmešamo v omako. Solimo jo in popramo.

3

V velikem postrežnem krožniku zmešamo grah, sladkorni grah, solato, grahove kalčke, krešo in krutone. Preliv damo v skodelico, postrežemo ga posebej in ga z žličko polijemo po solati.

Priljubljeni recepti

Solata iz nadzemne kolerabe in jabolka s koprom in jogurtom

Sveža in hrustljava solata, polna okusov in vitaminov.

20 min
Enostavno

Gorčični pire

30 min
Enostavno

Pastinakovi kroketi

2 h 20 min
Srednje zahtevno

Angleški božični kolač

Christmas pudding

6 h 30 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.