© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sladka grahova solata

Sladka grahova solata

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
sharing salads:sweet pea saladas-you-like-it chopped saladsweet potato, spring onion and feta saladenjoy the long weekendeaster specialweekend

Sestavine

  • 200 g zamrznjenega drobnega graha
  • 200 g strokov sladkornega graha
  • notranji deli 3 glavic mehke solate
  • 50 g grahovih kalčkov
  • 2 pesti vodne kreše
  • 100 g krutonov

preliv

  • majhen šopek mete
  • majhen šopek drobnjaka
  • 150 g jogurta
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • ½ žlice sladkorja
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 200 g zamrznjenega drobnega graha
  • 200 g strokov sladkornega graha
  • notranji deli 3 glavic mehke solate
  • 50 g grahovih kalčkov
  • 2 pesti vodne kreše
  • 100 g krutonov

preliv

  • majhen šopek mete
  • majhen šopek drobnjaka
  • 150 g jogurta
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • ½ žlice sladkorja
  • sol
  • poper

Postopek

1

Zamrznjen grah damo v cedilo in ga postavimo pod vročo vodo le toliko, da se odtali. Pustimo, da se posuši. Stroke sladkornega graha vzdolžno razrežemo. Mehko solato razlistamo, srčke pa razrežemo na četrtine.

2

Pripravimo preliv. Liste mete potrgamo s stebelc in jih damo v sekljalnik skupaj z drobnjakom, jogurtom, kisom in sladkorjem ter zmešamo v omako. Solimo jo in popramo.

3

V velikem postrežnem krožniku zmešamo grah, sladkorni grah, solato, grahove kalčke, krešo in krutone. Preliv damo v skodelico, postrežemo ga posebej in ga z žličko polijemo po solati.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.