Sestavine:
- 2 večja sladka krompirja
- 4 žlice olivnega olja
- 1 pločevinka čičerike
- 4 žlice sojine omake
- 1 čž rdeče paprike v prahu
- 1/4 čž česna v prahu
- 2 žlici tahinija (sezamova pasta)
- 1 čž limoninega soka
- sol in poper po okusu
Priprava:
Krompirja dobro operemo in prerežemo po dolžini na pol. Vse štiri polovice premažemo z oljčnim oljem in posolimo. Položimo jih na pladenj, obložen s peki papirjem, in pečemo v pečici 30 minut pri 200 stopinjah.

Ekipa
Valentinov Groove v Cityparku: sejem »vinilk«, DJ nastopi in nagradna igra
Čičeriko prav tako stresemo v manjši pladenj, obložen s peki papirjem, ji dodamo 2 žlici oljčnega olja, sojino omako, rdečo papriko, česen v prahu in poper. Vse skupaj premešamo in pečemo skupaj s krompirjem zadnjih 15 minut pri 200 stopinjah.
Medtem pripravimo polivko iz tahinija, malo vode, limoninega soka in soli.
Postrežemo tako, da po vseh štirih polovicah porazdelimo pečeno čičeriko in jo polijemo s tahinijevo polivko.