© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Cvetačno-jabolčna juha

Cvetačno-jabolčna juha

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cvetacno-jabolcna juha

Sestavine

  • 30 g masla
  • 2 čebuli
  • 1 velika cvetača (750 g)
  • 4 jabolka
  • 1 zelenjavna jušna kocka
  • 7,5 dl mleka
  • 4 žlice smetane
  • oljčno olje za pokapanje
  • nekaj timijanovih vejic
  • sol
  • poper
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 30 g masla
  • 2 čebuli
  • 1 velika cvetača (750 g)
  • 4 jabolka
  • 1 zelenjavna jušna kocka
  • 7,5 dl mleka
  • 4 žlice smetane
  • oljčno olje za pokapanje
  • nekaj timijanovih vejic
  • sol
  • poper

Postopek

1

Čebulo narežemo na tanke rezine, cvetačo pa razdelimo na manjše cvetke. Olupimo 3 jabolka, jim odstranimo peščišča in jih nasekljamo, 1 jabolko pa še neolupljeno razrežemo na majhne paličice. Maslo stopimo v kozici, dodamo čebulo in jo nežno popražimo, da se zmehča. Dodamo cvetačo in nasekljana jabolka ter pražimo še 5 minut. Dodamo zdrobljeno jušno kocko, prilijemo mleko in zavremo. Temperaturo zmanjšamo in juho kuhamo 5 minut ali da se cvetača in jabolka zmehčajo.

2

S paličnim mešalnikom juho zmešamo in začinimo. Če jo pripravljamo vnaprej, jo lahko v hladilniku hranimo 48 ur ali jo celo zamrznemo. Pred postrežbo jo samo pogrejemo. Juho razdelimo v jušne skodelice, vsako v obliki vrtinca pokapamo z žlico smetane in z malo olja. Okrasimo jo z jabolčnimi palčkami in posipamo z listki timijana.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.