© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Cvetačno-jabolčna juha

Cvetačno-jabolčna juha

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cvetacno-jabolcna juha

Sestavine

  • 30 g masla
  • 2 čebuli
  • 1 velika cvetača (750 g)
  • 4 jabolka
  • 1 zelenjavna jušna kocka
  • 7,5 dl mleka
  • 4 žlice smetane
  • oljčno olje za pokapanje
  • nekaj timijanovih vejic
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 30 g masla
  • 2 čebuli
  • 1 velika cvetača (750 g)
  • 4 jabolka
  • 1 zelenjavna jušna kocka
  • 7,5 dl mleka
  • 4 žlice smetane
  • oljčno olje za pokapanje
  • nekaj timijanovih vejic
  • sol
  • poper

Postopek

1

Čebulo narežemo na tanke rezine, cvetačo pa razdelimo na manjše cvetke. Olupimo 3 jabolka, jim odstranimo peščišča in jih nasekljamo, 1 jabolko pa še neolupljeno razrežemo na majhne paličice. Maslo stopimo v kozici, dodamo čebulo in jo nežno popražimo, da se zmehča. Dodamo cvetačo in nasekljana jabolka ter pražimo še 5 minut. Dodamo zdrobljeno jušno kocko, prilijemo mleko in zavremo. Temperaturo zmanjšamo in juho kuhamo 5 minut ali da se cvetača in jabolka zmehčajo.

2

S paličnim mešalnikom juho zmešamo in začinimo. Če jo pripravljamo vnaprej, jo lahko v hladilniku hranimo 48 ur ali jo celo zamrznemo. Pred postrežbo jo samo pogrejemo. Juho razdelimo v jušne skodelice, vsako v obliki vrtinca pokapamo z žlico smetane in z malo olja. Okrasimo jo z jabolčnimi palčkami in posipamo z listki timijana.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.