© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Janežev šarkelj

Janežev šarkelj

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 12–14 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Anis-Gugelhupf

Sestavine

  • 4 jajca
  • maslo (za težo 4 jajc)
  • sladkor v prahu (za težo 4 jajc)
  • sol
  • moka (za težo 4 jajc)
  • vaniljev strok
  • 2 žlički janeževih semen
  • maslo in moka za model
  • 10 dag marelične marmelade ali želeja iz robidnic
  • 10 dag bele čokolade
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 jajca
  • maslo (za težo 4 jajc)
  • sladkor v prahu (za težo 4 jajc)
  • sol
  • moka (za težo 4 jajc)
  • vaniljev strok
  • 2 žlički janeževih semen
  • maslo in moka za model
  • 10 dag marelične marmelade ali želeja iz robidnic
  • 10 dag bele čokolade

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Najprej stehtamo jajca v lupini, nato pa natehtamo potrebne količine masla, sladkorja in moke. Maslo in sladkor v prahu zmešamo s ščepcem soli v kremno zmes. V masleno maso postopoma vmešamo stepena jajca. Moko presejemo. Vaniljev strok po dolgem prerežemo in z nožem postrgamo sredico. Moko, vaniljevo sredico in janež vmešamo v jajčno zmes.

2

Model za šarkelj namažemo z maslom, pomokamo in napolnimo s pripravljenim testom. Šarkelj pečemo v prej ogreti pečici približno pol ure. V modlu naj se nekoliko ohladi, nato ga previdno zvrnemo na kuhinjsko mrežo.

3

Šarkelj namažemo s toplo marelično marmelado ali želejem iz robidnic, potem pa pustimo, da se popolnoma ohladi.

4

Belo čokolado raztopimo v vroči vodni kopeli in šarkelj poljubno okrasimo. Lahko ga potresemo še s kokosovimi kosmiči ali janeževimi semeni.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.