Kaj boste skuhali danes?
Jagodni sladoled s kislo smetano
Potrebujemo samo 3 sestavine in 15 minut!
Jagodni sladoled s kislo smetano
Potrebujemo samo 3 sestavine in 15 minut!
Sestavine
- 500 g jagod
- 200 g sladkorja v prahu
- 500 g kisle smetane
- 8 kornetov
- 50 g pistacij
- 200 g bele čokolade
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Šest sočnih pečenk Wellington
Kombinacija sočnega kosa mesa in maslenega listnatega testa je zmeraj zmagovalna. Na način wellington pripravimo govedino, lahko pa tudi svinjino, perutnino in celo ribe.
Sestavine
- 500 g jagod
- 200 g sladkorja v prahu
- 500 g kisle smetane
- 8 kornetov
- 50 g pistacij
- 200 g bele čokolade
Postopek
Jagode očistimo in jih s sladkorjem v prahu damo v posodo kuhinjskega strojčka. Zmešamo jih v grob pire; koščki jagod bodo dali sladoledu posebno teksturo.
V primerno skledo damo kislo smetano in vanjo vmešamo jagodni pire. Maso damo v strojček za sladoled in pustimo, da dela dokler masa ne zamrzne in doseže želene gostote. Če strojčka nimamo, skledo postavimo v zamrzovalnik za 1 do 2 uri oziroma tako dolgo, da masa zamrzne približno 3 cm od roba sklede. Skledo nato vzamemo iz zamrzovalnika in maso dobro premešamo, da razbijemo ledene kristale. Postavimo jo nazaj v zamrzovalnik in čez eno uro spet dobro premešamo. Maso nato preložimo v posodo s pokrovom, v kateri bomo hranili sladoled, posodo pokrijemo in shranimo v zamrzovalniku.
Jagodni sladoled lahko postrežemo v pistacijinih kornetih. Pripravimo jih tako, da najprej drobno sesekljamo pistacije in stopimo belo čokolado. Robove kornetov pomočimo v čokolado, pustimo, da odvečna čokolada odteče, nato jih pomočimo v pistacije in odložimo na papir za peko. Postavimo jih v hladilnik, da se masa utrdi. Sladoled vzamemo iz zamrzovalnika 20 minut pred postrežbo in ga naložimo v pripravljene kornete ali v desertne skodelice.
Nasvet
Sladoled lahko domiselno postrežemo tudi v obliki sladolednega sendviča: po eno kepico sladoleda preprosto položimo med dva piškota. Poskusite z mandljevimi ali čokoladnimi piškoti, medenjaki …
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Špinačna rulada s kremnim sirom in sušenimi paradižniki
Začinjeni friandi
Friandi so mandljevi kolački, priljubljeni zlasti v Avstraliji in na Novi Zelandiji.
Mariniran rostbif na žaru
Šunka v testu
Šunka v testu je še ena velikonočna klasika, ki ne sme manjkati na praznični mizi.