© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jagodni sladoled s kislo smetano

Potrebujemo samo 3 sestavine in 15 minut!

Jagodni sladoled s kislo smetano

Potrebujemo samo 3 sestavine in 15 minut!

Čas priprave 15 min + zamrzovanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
jagodni sladoled s kislo smetano

Sestavine

  • 500 g jagod
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 500 g kisle smetane
  • 8 kornetov
  • 50 g pistacij
  • 200 g bele čokolade
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 500 g jagod
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 500 g kisle smetane
  • 8 kornetov
  • 50 g pistacij
  • 200 g bele čokolade

Postopek

1

Jagode očistimo in jih s sladkorjem v prahu damo v posodo kuhinjskega strojčka. Zmešamo jih v grob pire; koščki jagod bodo dali sladoledu posebno teksturo.

2

V primerno skledo damo kislo smetano in vanjo vmešamo jagodni pire. Maso damo v strojček za sladoled in pustimo, da dela dokler masa ne zamrzne in doseže želene gostote. Če strojčka nimamo, skledo postavimo v zamrzovalnik za 1 do 2 uri oziroma tako dolgo, da masa zamrzne približno 3 cm od roba sklede. Skledo nato vzamemo iz zamrzovalnika in maso dobro premešamo, da razbijemo ledene kristale. Postavimo jo nazaj v zamrzovalnik in čez eno uro spet dobro premešamo. Maso nato preložimo v posodo s pokrovom, v kateri bomo hranili sladoled, posodo pokrijemo in shranimo v zamrzovalniku.

3

Jagodni sladoled lahko postrežemo v pistacijinih kornetih. Pripravimo jih tako, da najprej drobno sesekljamo pistacije in stopimo belo čokolado. Robove kornetov pomočimo v čokolado, pustimo, da odvečna čokolada odteče, nato jih pomočimo v pistacije in odložimo na papir za peko. Postavimo jih v hladilnik, da se masa utrdi. Sladoled vzamemo iz zamrzovalnika 20 minut pred postrežbo in ga naložimo v pripravljene kornete ali v desertne skodelice.

Nasvet

Sladoled lahko domiselno postrežemo tudi v obliki sladolednega sendviča: po eno kepico sladoleda preprosto položimo med dva piškota. Poskusite z mandljevimi ali čokoladnimi piškoti, medenjaki …


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.