Tradicionalni slovenski zajtrk na kostanjeviški šoli



V petek, 16. novembra, je na naši Osnovni šoli Jožeta Gorjupa potekal že osmi tradicionalni slovenski zajtrk in sedmi dan slovenske hrane.
Učenci smo zajtrkovali izključno slovensko hrano, in sicer črn kruh, med, maslo, mleko in jabolka. Namen projekta je spodbujanje lokalne samooskrbe s kakovostno hrano iz domačega okolja in ozaveščanje mladine o pomenu zdravega prehranjevanja ter gibanja.
Letos smo na ta dan obeležili tudi 25. obletnico Zdrave šole, v kateri aktivno sodelujemo že celo desetletje. Učenci od 6. do 9. razreda smo v sedmih delavnicah preizkusili različne načine vadbe in sproščanja, borilne veščine, preverili svoje kuharske sposobnosti, sestavljali šolski jedilnik, zaplesali in pridobili osnove prve pomoči ter oživljanja. Pri tem so sodelovali učitelji in zunanji izvajalci, ki so nas navdušili, nam pokazali, da je gibanje ne samo zdravo, temveč tudi nujno, ter predvsem primerno za vsakogar. Nasmejani, zadovoljni in rožnati obrazi so bili dokaz, da smo učenci preživeli aktiven, zdrav in zabaven šolski dan.
Še posebej se zahvaljujemo vsem izvajalcem delavnic, to pa so: Ivan Širola (judo), Matej Kadunc in Barbara Gal (prva pomoč), Sandra Jerele (pilates), Dušanka Požgaj (ples), Marko Škofca (zdrav jedilnik), Jožica Čukajne (smothie) in Janja Budna Leban (joga).
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se