
Slovenski zajtrk v Pedenjpedu

Glavni namen projekta tradicionalnega slovenskega zajtrka je vrednota vseh nas in člen v povezovanju s podeželjem in domačo hrano. Zato smo v vrtcu Pedenjped vzpostavili kontakt s ponudniki lokalno pridelane hrane. 16. novembra so otroci in zaposleni v naših enotah jedli živila domačega porekla.
Ker je letošnje leto našo deželo doletela suša, pozeba in toča, dobavitelji zaradi zmanjšanega pridelka ne morejo zagotoviti živil za pripravo zajtrka brezplačno.
Kljub temu smo danes uživali v zajtrku, ki je bil sestavljen iz:
1.Domač črni kruh so nam spekli v Mlinu Košak iz Šmarjeških Toplic, ki že več kot dvesto let svoje izkušnje prenašajo iz roda v rod, hkrati pa se nadgrajujejo upoštevajoč spremembe prehranjevalnih navad potrošnikov.
2. Domač med je od čebelarke Karmen Umek Luzar iz Novega mesta, ki se že vrsto let ukvarja s čebelarstvom.
3.Domače kravje mleko nam je pripeljal Gustelj Cvetan - Tine iz Gor. Kamenc pri Novem mestu, ki se z oddajo mleka ukvarja že več let.
4.Domača jabolka iz svojega sadovnjaka pa nam je pripeljal Janez Pleško iz Otočca pri Novem mestu, ki se ukvarja tudi s pridelavo domače zelenjave in sušenjem sadja.
5. Maslo pa smo morali zaradi zmanjšane ponudbe naročiti kar v Ljubljanskih mlekarnah.
Preberite tudi
Najbolj brano
Trenutno
11 °C
Deževno
torek, 11. 3
Deževno
sreda, 12. 3
Deževno
četrtek, 13. 3
Oblačno
7-dnevni obeti