© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kokosova mast za posodo


Uredništvo
31. 1. 2019, 14.50
Posodobljeno
20. 12. 2025 · 08:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

domingospodinjstvo posode.jpg
Shutterstock
Posoda

Kokosova maščoba se navadno uporablja pri kuhanju, lahko pa z njo poskrbimo tudi za posodo, predvsem za litoželezne ponve. Da bi zdržale dlje, potrebujejo močno mastno oblogo, da se hrana med kuhanjem ne lepi nanje. Namesto da bi jo premazali z oljem, jo lahko premažete s kokosovo maščobo. Suho ponev z bombažno krpico namažite s kokosovo maščobo, nato pa jo obrnjeno položite v pečico in segrevajte približno eno uro na 160 stopinjah. Posodo pustite v pečici, dokler se popolnoma ne ohladi. Nato je obrišite s papirnato brisačo in pripravljena je za uporabo.

E-novice · Novice

Jana

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.