© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zdrobovi žličniki babice Ane: V maso primeša mleko


Uredništvo
4. 8. 2025, 07.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Babica Ana Eržen iz Mavčič nam je poslala svoj recept za zelo rahle in slastne zdrobove žličnike. Zanje, je ponosno povedala, je že dobila tudi nagrado. Takole jih pripravite ...

kmetija35.jpg
revija Jana
Babica Ana Eržen pripravlja odlične zdrobove žličnike.

Potrebujemo:

  • 1 jajce (50 g),
  • pšenični zdrob (100 g)*
  • in eno žlico mleka

Opomba: količino zdroba preračunajte glede na težo jajca

Priprava:

Jajce umešamo, dodamo zdrob in žlico mleka. Maso pustimo počivati pol ure, potem pa jih z žlico lepo oblikovane zakuhamo v vrelo juho, kjer naj počasi vrejo 20 minut. Žličniki so zelo rahli, se ne razkuhajo in vedno uspejo. Naj vam teknejo!

Babice, ki nam boste poslale svoj recept, boste prejele lične kuharske knjige iz uredništva kulinarične revije Dober tek.

Objavljeno v reviji Jana, št. 30, 29. julij 2025.

Revija je na voljo tudi v spletni trafiki.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.