Zdrobovi žličniki babice Ane: V maso primeša mleko
Babica Ana Eržen iz Mavčič nam je poslala svoj recept za zelo rahle in slastne zdrobove žličnike. Zanje, je ponosno povedala, je že dobila tudi nagrado. Takole jih pripravite ...

Potrebujemo:
- 1 jajce (50 g),
- pšenični zdrob (100 g)*
- in eno žlico mleka
Opomba: količino zdroba preračunajte glede na težo jajca
Priprava:
Jajce umešamo, dodamo zdrob in žlico mleka. Maso pustimo počivati pol ure, potem pa jih z žlico lepo oblikovane zakuhamo v vrelo juho, kjer naj počasi vrejo 20 minut. Žličniki so zelo rahli, se ne razkuhajo in vedno uspejo. Naj vam teknejo!
Babice, ki nam boste poslale svoj recept, boste prejele lične kuharske knjige iz uredništva kulinarične revije Dober tek.
Objavljeno v reviji Jana, št. 30, 29. julij 2025.
Revija je na voljo tudi v spletni trafiki.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se