© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Topel, hrustljav in dišeč: bučni drobljenec, ki ogreje dušo


Lara Jelen
15. 9. 2025, 06.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Bi radi svoje goste presenetili z malce drugačno, a vseeno zelo okusno sladico? Postrezite jim bučni drobljenec.

sladkih5 profimedia-0471667838.jpg
Profimedia
Topel, hrustljav in dišeč: bučni drobljenec

Sestavine

Za drobljenec:

  • 100 g masla
  • 50 g drobnih ovsenih kosmičev
  • 100 g grobe moke
  • 130 g sladkorja
  • ½ čajne žličke cimeta

Za nadev:

  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja
  • 50 g masla
  • 400 g buče hokaido
  • 50 g suhih brusnic

Priprava

1. S prsti zmešajte stopljeno maslo, ovsene kosmiče (slednje lahko tudi zmeljete), moko, sladkor in cimet, da nastane drobljenec.

2. Sladkor in vanilljev sladkor zmešajte z maslom in narezano bučo (ki ste jo pred tem olupili in odstranili semena) ter približno 10 minut pražite na šibkem ognju, da se buča zmehča. Nato dodajte brusnice.

Preberite še

3. Z maslom namazane pekače (uporabite lahko več manjših ali enega večjega) napolnite z bučno mešanico do približno 2/3. Po želji dodajte nekaj žlic skute k buči, nato pa mešanico posujte s plastjo pripravljenega drobljenca. Pecite v pečici, segreti na 180 °C, približno 30 minut. Postrezite toplo.

Objavljeno v reviji Jana,  št. 36, 9. september 2025.

Revija je na voljo tudi v spletni trafiki.

E-novice · Novice

Jana

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala!

Vaša prijava je bila sprejeta.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.