Topel, hrustljav in dišeč: bučni drobljenec, ki ogreje dušo
Bi radi svoje goste presenetili z malce drugačno, a vseeno zelo okusno sladico? Postrezite jim bučni drobljenec.

Sestavine
Za drobljenec:
- 100 g masla
- 50 g drobnih ovsenih kosmičev
- 100 g grobe moke
- 130 g sladkorja
- ½ čajne žličke cimeta
Za nadev:
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 1 vrečka vaniljevega sladkorja
- 50 g masla
- 400 g buče hokaido
- 50 g suhih brusnic
Priprava
1. S prsti zmešajte stopljeno maslo, ovsene kosmiče (slednje lahko tudi zmeljete), moko, sladkor in cimet, da nastane drobljenec.
2. Sladkor in vanilljev sladkor zmešajte z maslom in narezano bučo (ki ste jo pred tem olupili in odstranili semena) ter približno 10 minut pražite na šibkem ognju, da se buča zmehča. Nato dodajte brusnice.
3. Z maslom namazane pekače (uporabite lahko več manjših ali enega večjega) napolnite z bučno mešanico do približno 2/3. Po želji dodajte nekaj žlic skute k buči, nato pa mešanico posujte s plastjo pripravljenega drobljenca. Pecite v pečici, segreti na 180 °C, približno 30 minut. Postrezite toplo.
Objavljeno v reviji Jana, št. 36, 9. september 2025.
Revija je na voljo tudi v spletni trafiki.
E-novice · Novice
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se