© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čas je za koline


M.O.Ž.
24. 1. 2019, 15.13
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

koline rižota.jpg
Shutterstock
Rižota s klobaso

Rižota s klobaso in rukolo

Za 4 osebe

Priprava:45 minut

Sestavine:2 rdeči čebuli, 1 strok česna, 750 ml čiste zelenjavne juhe, 1 pečenica, 1 žlica olivnega olja, 250 g riža za rižoto, 1 žlica paradižnikove mezge, 150 ml suhega belega vina, 50 g rukole.

Priprava:Čebulo in česen olupimo. Česen sesekljamo, čebulo narežemo na rezine. Pečenici odstranimo kožo, meso narežemo na koščke in jih popražimo na vročem oljem. Pečene mesne kroglice odložimo na krožnik, v ponvi pa popražimo čebulo in česen. Dodamo še riž in nekaj časa pražimo. Dodamo mezgo, zalijemo z vinom in med mešanjem segrevamo do vrenja. Rižoto kuhljamo 20 minut in vmes zalivamo z juho. Tik pred koncem kuhanja dodamo mesne kroglice in vmešamo rukolo.

Več v Zarji št.4, 22.1.2019


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.