Kulinarika / stran 13
Kam z ostanki račke, zelja in mlincev? 5 receptov za po martinovanju
Prvi martinov vikend je za nami, v hladilniku pa čakajo lično zapakirani ostanki martinove pojedine. Vdahnite jim novo življenje z našimi predlogi.
Hiter jabolčni kolač, ko presenetijo obiski
Dišeč, sočen in pripravljen v hipu – ta jabolčni kolač je popolna rešitev, kadar gostje potrkajo brez najave.
5 trikov za brezskrbno praznično peko
Manj kot 50 dni nas loči do božiča in vseh sladkosti, ki jih prinaša. Da bo vse nared pravi čas in brez nepotrebnega stresa, upoštevajte spodnje nasvete.
Ko enkrat poskusite to rulado, krompirja ne boste več jedli po starem
Krompirjeva rulada s sirom in mesom je razkošna, a hkrati presenetljivo preprosta jed, ki združuje vse, kar imamo radi – krompir, sir in mesni nadev.
Kultni namaz, ki ga vsaka družina pripravlja malce po svoje
Nežen in rahlo pikanten, preprost, a vendar poseben – liptaver je klasičen namaz, brez katerega nekoč ni minilo nobeno družinsko slavje. Čas je, da obudimo to tradicijo.
Recept za Štefkine mlince, ki vedno uspejo
Štefkini domači mlinci s svojim nežnim okusom čudovito dopolnjujejo sočnega pečenega piščanca, gosko ali račko ter dušeno rdeče zelje z omako.
Luka Pangos razkriva trike in recept za sodobno martinovo pojedino
Primorec Luka Pangos ob martinovem ne prisega na vino, temveč na okusne jedi. Z nami je delil svoje recept za nostalgične okuse v novi preobleki.
To tradicionalno jed za martinovo postrežejo v Istri
Kokošji žgvacet je istrska jed, ki navdušuje z bogatim okusom. Najboljši je, kadar ga pripravimo iz domače perutnine ter postrežemo s fuži, polento ali njoki.
Pečeno zelje iz pečice - preprosto, poceni in božansko
Če mislite, da je zelje dolgočasno, vas bo ta recept prepričal v nasprotno.
Ko praznuje vino
Vino je pomemben del naše kulture, zato ga tudi praznujemo in spoštujemo. Prvi praznik je zagotovo trgatev, takoj za njo pa je martinovo.
Kako shraniti kaki, da lepo omedi
Spoznajte, kako pravilno shraniti kaki, da se lepo omehča in razvije svojo značilno, medeno sladkost.
Super ideje za martinovo pojedino v zadnjem hipu
Tudi v zadnjem hipu lahko pripravite pravo martinovo pojedino – okusno, domačo in brez zapletov. Zbrali smo nekaj idej, s katerimi boste navdušili goste.
Tako rahli in okusni štruklji, da zasenčijo tudi glavno jed
Kvašeni štruklji s skuto so lahko odlična priloga tudi za martinovo – rahli in polnega okusa se lepo podajo k pečeni perutnini in dušenemu rdečemu zelju.
Sladica, ki očara z izgledom in okusom
Torta Eszterhazy je elegantna sladica za posebne priložnosti. Priprava je poseben izziv, a oh, rezultat je tako zelo vreden truda.
Ta viralni hit z družbenih omrežij bo vaš novi najljubši proteinski obrok
Če iščete hitro, okusno in hranljivo jed, ki bo všeč vsem doma, je tortilja z jajcem iz pečice pravi odgovor.
Štiri ideje za slane jedi s kupljenim listnatim testom
Listnato testo je eden tistih izdelkov, ki v hladilniku rešujejo številne kulinarične (in časovne) zagate. Možnosti je neskončno, rezultat pa vedno hrustljavo odličen.
Ta recept ima milijon ogledov in dober razlog za to
Sočni limonovi browniji, polni svežine in okusa! Preprost recept za lahko sladico, ki osvoji z mehko teksturo in nežnim limonovim prelivom.
Tako pripravite popolno gos ali raco za martinovo kosilo
Za popolno martinovo kosilo ne potrebujete kuharskega mojstra. Z našimi preizkušenimi triki boste usvojili osnove, da bo gos ali raca mehka, sočna in zlato zapečena.
Vegansko maslo po preprostem receptu: rastlinska alternativa, ki navduši
Ponudite ta namaz za zajtrk - nihče ne bo posumil, da je veganski. Z njim lahko tudi pečete in kuhate.
Tako se skuha prava domača jota po starem receptu
Jota je prima jed na žlico, ki še posebno tekne pozimi. In čeprav ji pravimo enolončnica, jo pravzaprav kuhamo v treh loncih.