Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Osvežilna limonina krema z malo sestavin in veliko okusa


Metka McCully Žigon
18. 5. 2025, 06.30
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Osvežilna limonina krema je popolna sladica za tople dni. Preprosta, hitra in neverjetno okusna — naravnost čudovita s svežim sadjem!

babicina shramba.jpg
Shutterstock
Izvrstna limonina krema

V prihajajočih toplih dneh nam bo prijala tale preprosta, osvežilna limonina krema. Recept je angleški. Tam ji rečejo limonina strjenka in jo postrežejo samostojno, kot namaz za na kruh ali kot kremo za torte in pite. Meni je najljubša v kombinaciji s svežim sadjem. Hitro je pripravljena in iz malo sestavin.

Sestavine

  • 1–2 bio limoni
  • 60 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 70 g masla

Priprava

1. Sladkor in limonino lupinico zmešajte skupaj, dodajte še dve celi jajci ter limonin sok. Kar z metlico stepite v gladko zmes.


2. Vse skupaj preložite v ustrezen lonec in na majhnem plamenu segrevajte. Z metlico stalno mešajte, dokler se krema ne začne gostiti (od 5 do 7 minut). Kuhajte in mešajte še od 1 do 2 minutki, nato odstavite. Pustite, da se malce ohladi, dovolj je 5 minut.
3. Sedaj dodajte maslo in vse dobro premešajte še s paličnim mešalnikom. Pustite v hladilniku vsaj eno uro, da se ohladi, preden pojeste ali uporabite v drugih sladicah.

NAMIG: Limonino kremo (strjenko) lahko nadevate v kozarčke s pokrovom in hranite v hladilniku vsaj teden dni.

NASVET: Po receptu dobimo približno 250 ml kreme, zato po potrebi količine ustrezno povečajte.

Objavljeno v reviji Jana, št. 19, 13. maj 2025.

Revija je na voljo tudi v spletni trafiki.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.