Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Recept: dofineški krompir, kot ga pripravi pevka Nastja Vodenik


Lara Jelen
31. 3. 2025, 07.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Krompir običajno dojemamo kot prilogo preostalim jedem, kar pa nikakor ne drži, kadar ga pripravlja Nastja Vodenik, pevka in umetnica ličenja.

moj naj receptshutterstock_250666762.jpg
Shutterstock
Dofineški krompir

Njen dofineški krompir je vedno zvezda na mizi in med gosti povzroči veliko prikimavanja, zadovoljnega cmokanja  in prošenj za recept. Z veseljem ga je dala tudi nam.

moj naj recept Nastja+Vodenik.jpg
Osebni arhiv
Nastja Vodenik, pevka in umetnica ličenja


Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 250 ml sladke smetane
  • 200 ml mleka
  • 3 stroki česna
  • 1 žlička soli
  • 2 ščepca popra
  • 120 g naribanega sira (edamec, mocarela, parmezan)
  • košček masla

Priprava

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Krompir olupimo, očistimo, temeljito operemo in narežemo na tanke lističe (kot za čips). Pekač namastimo s koščkom masla. Česen olupimo in stremo z nožem.



2. Na kuhalnik pristavimo lonec s smetano in mlekom. Dodamo krompirjeve lističe, strt česen, začinimo s soljo in poprom ter kuhamo 5 minut. Krompirjeve lističe med kuhanjem večkrat nežno premešamo, da se ne sprimejo skupaj in ne primejo na dno lonca.

3. Vso vsebino iz lonca prestavimo v pekač. Po vrhu potrosimo nariban sir, nato pa pekač za 40 do 50 minut potisnemo v ogreto pečico. Ko se krompir povrh lepo zlato rjavo zapeče, pekač vzamemo iz pečice in jed postrežemo.

Objavljeno v reviji Jana, št. 12, 25. marec 2025.

Revija je na voljo tudi v spletni trafiki.

01_Jana_12.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.