Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Recept: dofineški krompir, kot ga pripravi pevka Nastja Vodenik


Lara Jelen
31. 3. 2025, 07.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Krompir običajno dojemamo kot prilogo preostalim jedem, kar pa nikakor ne drži, kadar ga pripravlja Nastja Vodenik, pevka in umetnica ličenja.

moj naj receptshutterstock_250666762.jpg
Shutterstock
Dofineški krompir

Njen dofineški krompir je vedno zvezda na mizi in med gosti povzroči veliko prikimavanja, zadovoljnega cmokanja  in prošenj za recept. Z veseljem ga je dala tudi nam.

moj naj recept Nastja+Vodenik.jpg
Osebni arhiv
Nastja Vodenik, pevka in umetnica ličenja


Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 250 ml sladke smetane
  • 200 ml mleka
  • 3 stroki česna
  • 1 žlička soli
  • 2 ščepca popra
  • 120 g naribanega sira (edamec, mocarela, parmezan)
  • košček masla

Priprava

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Krompir olupimo, očistimo, temeljito operemo in narežemo na tanke lističe (kot za čips). Pekač namastimo s koščkom masla. Česen olupimo in stremo z nožem.



2. Na kuhalnik pristavimo lonec s smetano in mlekom. Dodamo krompirjeve lističe, strt česen, začinimo s soljo in poprom ter kuhamo 5 minut. Krompirjeve lističe med kuhanjem večkrat nežno premešamo, da se ne sprimejo skupaj in ne primejo na dno lonca.

3. Vso vsebino iz lonca prestavimo v pekač. Po vrhu potrosimo nariban sir, nato pa pekač za 40 do 50 minut potisnemo v ogreto pečico. Ko se krompir povrh lepo zlato rjavo zapeče, pekač vzamemo iz pečice in jed postrežemo.

Objavljeno v reviji Jana, št. 12, 25. marec 2025.

Revija je na voljo tudi v spletni trafiki.

01_Jana_12.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.