Zlata polenta za zimske dni

Polenta kot ocvrti krompirček
Za 6 oseb
Priprava: 30 minut
Hlajenje: najmanj 2 uri
Sestavine: 0,5 litra mleka * 30 g masla * sol * poper * sveže nariban muškatni orešček * 150 g koruznega zdroba za polento * 50 g sveže naribanega parmezana * 4 žlice olivnega olja * grobo mleta morska sol.
V lonec damo mleko, maslo, malo soli in popra ter muškatni orešček. Pristavimo, da mleko zavre. Vanj vsipamo koruzni zdrob in pri tem mešamo, da se ne naredijo grudice. Zmanjšamo ogenj in med mešanjem kuhamo polento še pet minut, da se zgosti in napne. Primešamo parmezan. Kuhano polento namažemo na naoljen pekač (25 x 15 cm), pokrijemo s prilegajočo se folijo in počakamo, da se ohladi. Za najmanj dve uri (še bolje pa čez noč) jo postavimo na hladno. Hladno polento zvrnemo iz pekača na desko. Z ostrim nožem jo narežemo na 5 x 3 cm velike koščke. V ponvi segrejemo olivno olje in pečemo koščke polente na srednje močnem ognju, da z vseh strani zlato porjavijo. Koščke odcedimo na papirnati brisači, ki popije odvečno maščobo. Posolimo jih z grobo morsko soljo in ponudimo za prigrizek ali prilogo.
Več v Zarji št. 7, 14.2.2017
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se