Recept na preizkušnj: Pečen radič
Vitlof in čvrste glavice tržiškega radiča (prvi je svetlo rumen, drugi rdeč) je škoda pripravljati kot običajno solato. Pečena sta naravnost odlična!

Sestavine
vitolf ali tržiški radič
malo soli
oljčno olje
balzamični kis
parmezan
Priprava
1. Če potrebujemo na hitro zanimivo prilogo ali predjed, odstranimo zunanje poškodovane liste in radič po dolgem razpolovimo, kos korenine pustimo, da ne razpade. Potresemo ga z malo soli in na hitro opečemo na vročem oljčnem olju, da zlato porumeni, kar traja le nekaj minut.
2. Ponudimo takoj, ko je še hrustljav. Lahko ga pokapamo z zgoščenim balzamičnim kisom ali potresemo z na grobo nastrganim parmezanom.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 15., 9. april, 2024.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
