© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Palačinkasti mošnjički s piščančjim nadevom


Jana
27. 12. 2010, 13.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Izvirno in okusno.

Palačinkasti mošnjički s piščančjim nadevom
Sestavine: za palačinke: 400 ml mleka + 3 jajca + 150 gladke moke + žlička soli + žlička naribane (bio) limonine lupinice + nekaj kapljic olivnega olja; za mesni nadev: 4 šalotke + 1 por + 500 g piščančjega fileja + 2 žlici olivnega olja + sol + poper + 100 g kisle smetane + 8 trakov pora za zavijanje.
Priprava
Palačinke: v mleko vmešamo jajca in počasi vsipamo moko. Solimo in dodamo limonino lupinico. Stepemo in maso postavimo za pol ure v hladilnik. Spečemo 8 palačink.
Nadev: Šalotke narežemo na kolobarje, por in meso na drobne trakove. Na olivnem olju najprej pražimo por in meso, nato dodamo še šalotko. Solimo, popramo in na koncu dodamo še kislo smetano.
Palačinke nadevamo z nadevom in jih zavežemo s porovimi trakovi, ki smo jih pred tem minuto kuhali v vreli vodi. Če se nam je vse skupaj medtem ohladilo, mošnjičke za nekaj minut postavimo v vročo pečico.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.