Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Odlična polenta za vse priložnosti


(sm)
23. 1. 2018, 06.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Nekoč je bila hrana revežev, danes z njo strežejo tudi v najelitnejših restavracijah.

k polenta pizza z zelenjavo.jpg
Revija Zarja

Pica s polento in zelenjavo

Za štiri osebe

Priprava: 15 minut

Pečenje: 20 minut

Sestavine: 250 g instantne polente, 200 ml paradižnikove omake, 100 g šampinjonov, 1 žlička rdeče mlete paprike, 1 rdeča čebula, pest češnjevih paradižnikov, šopek bazilike, mešanica suhih zelišč (timijan, origano, rožmarin), sol, poper, oljčno olje.

Priprava: Instantno polento skuhamo po navodilih z embalaže, nato pa še vročo razprostremo po pekaču za pico, ki smo ga namazali z maslom in obložili s papirjem za peko. Naredimo nekoliko višji rob. Pripravimo nadev: paradižnikovo omako blago solimo in popramo, potresemo z zelišči ter prelijemo po osnovi iz polente. Nanjo naložimo koščke zelenjave in listke bazilike. Vse pokapljamo z oljčnim oljem. Pico damo v ogreto pečico in jo pri temperaturi 180 stopinj pečemo 20 minut. Ponudimo še vročo.

Različica: Na pico iz polente lahko damo tudi druge sestavine: razne vrste sira, šunko, ribje fileje, pršut ali še drugo zelenjavo in dodatke, na primer bučke, jajčevce ali olive.

Več v Zarji št. 4, 23.1.2018

***null***


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.