© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Odlična polenta za vse priložnosti


(sm)
23. 1. 2018, 06.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Nekoč je bila hrana revežev, danes z njo strežejo tudi v najelitnejših restavracijah.

k polenta pizza z zelenjavo.jpg
Revija Zarja

Pica s polento in zelenjavo

Za štiri osebe

Priprava: 15 minut

Pečenje: 20 minut

Sestavine: 250 g instantne polente, 200 ml paradižnikove omake, 100 g šampinjonov, 1 žlička rdeče mlete paprike, 1 rdeča čebula, pest češnjevih paradižnikov, šopek bazilike, mešanica suhih zelišč (timijan, origano, rožmarin), sol, poper, oljčno olje.

Priprava: Instantno polento skuhamo po navodilih z embalaže, nato pa še vročo razprostremo po pekaču za pico, ki smo ga namazali z maslom in obložili s papirjem za peko. Naredimo nekoliko višji rob. Pripravimo nadev: paradižnikovo omako blago solimo in popramo, potresemo z zelišči ter prelijemo po osnovi iz polente. Nanjo naložimo koščke zelenjave in listke bazilike. Vse pokapljamo z oljčnim oljem. Pico damo v ogreto pečico in jo pri temperaturi 180 stopinj pečemo 20 minut. Ponudimo še vročo.

Različica: Na pico iz polente lahko damo tudi druge sestavine: razne vrste sira, šunko, ribje fileje, pršut ali še drugo zelenjavo in dodatke, na primer bučke, jajčevce ali olive.

Več v Zarji št. 4, 23.1.2018

***null***


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.