Nabodala z jakobinsko kapico
Jana
22. 12. 2009, 13.32
Posodobljeno
Školjke na prazničnem nabodalu.

-Sestavine: 16 školjk (obogatimo jih lahko še z 12 koščki gosjih jeter velikosti 1,5 cm) + 8 listov ohrovta + 1 tartuf (približno 20 g) + 1 na drobno narezana šalotka + 1/4 litra belega vina + 5 cl smetane + 4 nabodala
-Priprava: Na vsako nabodalce nabodemo po 4 školjke in po želji še po 3 kose jeter. Ohrovtove liste blanširamo in ohladimo. Narežemo jih na rezance »julienne«. Skupaj z nabodalci jih damo v ponev, solimo in popramo. V posodi pokuhamo belo vino s šalotko na polovico in dodamo smetano. To kuhamo še tri minute. Prelijemo čez nabodala in kuhamo še od 8 do 9 minut.
Nabodalca položimo na krožnik. Omaki dodamo nariban tartuf in jo pokuhamo do želene gostote. Nabodalca ponudimo z ohrovtom in oblijemo z omako.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Prijava
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se