Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Nabodala z jakobinsko kapico


Jana
22. 12. 2009, 13.32
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Školjke na prazničnem nabodalu.

Nabodala z jakobinsko kapico
Za 4 osebe
-Sestavine:
16 školjk (obogatimo jih lahko še z 12 koščki gosjih jeter velikosti 1,5 cm) + 8 listov ohrovta + 1 tartuf (približno 20 g) + 1 na drobno narezana šalotka + 1/4 litra belega vina + 5 cl smetane + 4 nabodala
-Priprava: Na vsako nabodalce nabodemo po 4 školjke in po želji še po 3 kose jeter. Ohrovtove liste blanširamo in ohladimo. Narežemo jih na rezance »julienne«. Skupaj z nabodalci jih damo v ponev, solimo in popramo. V posodi pokuhamo belo vino s šalotko na polovico in dodamo smetano. To kuhamo še tri minute. Prelijemo čez nabodala in kuhamo še od 8 do 9 minut.
Nabodalca položimo na krožnik. Omaki dodamo nariban tartuf in jo pokuhamo do želene gostote. Nabodalca ponudimo z ohrovtom in oblijemo z omako.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.