© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Losos s špinačo


Jana
11. 8. 2009, 08.57
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Okusna in zdrava popestritev jedilnika.

Losos s špinačo
Za 4 osebe
Priprava: 30 minut
Kuhanje: 20 minut

Sestavine: 4 lososovi zrezki * pol limone * sol * poper * 600 g špinače * 1 čebula * 100 g gavde * 2 žlici olja * 1 žlica masla * nariban muškatov orešček.

Priprava: Lososove zrezke oplaknemo in popivnamo do suhega. Pokapljamo jih z limono, solimo in popramo. Pokrijemo jih in pustimo stati 30 minut. Špinačo očistimo in umijemo. Debela stebla zavržemo. Liste na grobo sesekljamo. V široki kozici segrejemo maslo. Počasi in med mešanjem pražimo na drobno sesekljano čebulo, da postekleni in se zmehča. Dodamo špinačo, premešamo. Kozico pokrijemo in dušimo špinačo, da se sesede (2 minuti). Solimo, popramo in začinimo z muškatovim oreščkom. Na grobo naribamo sir. V drugi ponvi segrejemo olje. Lososove zrezke pečemo z vsake strani 3 do 5 minut. Vzamemo jih iz ponve. Na maščobo v ponvi damo špinačo. Potresemo z naribanim sirom in segrevamo v pokriti kozici, da se sir razleze. Špinačo razdelimo na krožnike, na vrh damo po en pečen lososov zrezek. Za prilogo skuhamo krompir v kosih in ga zabelimo z maslom.

Nasvet: Čim mlajša je špinača, tem okusnejša je. Mlade liste samo umijemo, ni nam treba odstraniti stebel. Špinača ostane lepo zelena, če jo damo kuhat v osoljen krop. Počakamo, da se sesede, nato pa jo takoj preložimo v skledo z ledeno mrzlo vodo. Ko se ohladi, jo odcedimo, iztisnemo in uporabimo, kot priporoča recept.

 


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.