© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Sladko kislo: borovničev kolač z limonino glazuro


Lara Jelen
23. 6. 2025, 05.30
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

V tem kolaču se ob vsakem ugrizu prepleta sveža sladko-kisla igra, za katero si boste želeli, da se nikoli ne konča. Pa vendarle ne pozabimo, da je najlepše deliti.

Borovničev kolač z limonino glazuro
Profimedia
Borovničev kolač z limonino glazuro

Sestavine

Za testo:

  • 150 g masla + za mazanje pekača
  • 150 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 2 jajci
  • 140 g grškega jogurta
  • 1 žlica naribane bio limonine lupine
  • 220 g navadne moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 100 g borovnic

Za limonino glazuro:

  • 150 g sladkorja v prahu
  • 2 žlici limoninega soka

Priprava

1. Pečico segrejte na 170 °C. Ozek pravokotni pekač za pecivo namažite z maslom. V skledo presejte moko in pecilni prašek. V ločeni skledi stepite zmehčano maslo, sladkor v prahu in vaniljev sladkor, da nastane gladka in puhasta masa. Drugo za drugim vmešajte jajci. Na koncu z žlico vmešajte še jogurt, limonino lupinico, borovnice ter moko s pecilnim praškom.

2. Maso prenesite v pekač in poravnajte z lopatko. Pecite približno 50 minut. Počakajte približno 15 minut, da se pecivo ohladi v pekaču. Nato ga obrnite na rešetko.

3. Za limonino glazuro dajte v skledo sladkor v prahu in limonin sok. Dodajte 1 žlico tople vode in močno stepajte z metlico, dokler ni gladka in sijoča.

4. Z limonino glazuro premažite pecivo in pustite, da se strdi. Pred serviranjem ga narežite na rezine in okrasite s svežimi borovnicami.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 24, 17. junij 2025.

01_Jana_24.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.