Sladko kislo: borovničev kolač z limonino glazuro
V tem kolaču se ob vsakem ugrizu prepleta sveža sladko-kisla igra, za katero si boste želeli, da se nikoli ne konča. Pa vendarle ne pozabimo, da je najlepše deliti.

Sestavine
Za testo:
- 150 g masla + za mazanje pekača
- 150 g sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 2 jajci
- 140 g grškega jogurta
- 1 žlica naribane bio limonine lupine
- 220 g navadne moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 100 g borovnic
Za limonino glazuro:
- 150 g sladkorja v prahu
- 2 žlici limoninega soka
Priprava
1. Pečico segrejte na 170 °C. Ozek pravokotni pekač za pecivo namažite z maslom. V skledo presejte moko in pecilni prašek. V ločeni skledi stepite zmehčano maslo, sladkor v prahu in vaniljev sladkor, da nastane gladka in puhasta masa. Drugo za drugim vmešajte jajci. Na koncu z žlico vmešajte še jogurt, limonino lupinico, borovnice ter moko s pecilnim praškom.
2. Maso prenesite v pekač in poravnajte z lopatko. Pecite približno 50 minut. Počakajte približno 15 minut, da se pecivo ohladi v pekaču. Nato ga obrnite na rešetko.
3. Za limonino glazuro dajte v skledo sladkor v prahu in limonin sok. Dodajte 1 žlico tople vode in močno stepajte z metlico, dokler ni gladka in sijoča.
4. Z limonino glazuro premažite pecivo in pustite, da se strdi. Pred serviranjem ga narežite na rezine in okrasite s svežimi borovnicami.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 24, 17. junij 2025.

Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se