© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Miša Koplova: Sanje niso dovolj, potrebna je strategija


Katja Božič
24. 6. 2025, 08.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Najzgodnejše otroštvo Miše Koplove diši bo babičinih knedlih, do tretjega razreda osnovne šole je namreč živela s starima staršema v Brnu. Prihod v Slovenijo diši bolj morsko, se smeji.

Miša Koplova
Šimen Zupančič
Miša Koplova

Spominja jo na morje, sol, morske sadeže in citruse. Študij in delo na Dunaju je nedvomno obdobje »pohanja«. »Bog pomagaj, koliko dunajcev sem tam pojedla!« Zadnji dnevi pa dišijo po eni najslajših zmag v njenem življenju. Prejšnji teden je namreč postala zmagovalka priljubljenega kuharskega šova MasterChef.

»Ko zmagam v MasterChefu, se mi bodo odprla številna vrata za naprej,« je v svoji predstavitvi samozavestno povedala tridesetletna menedžerka gostinstva in turizma. Zaradi sodelovanja v šovu se je odpovedala sanjski službi na Dunaju, kjer je sodelovala z okoli 500 restavracijami. »Najbolj me navdušujeta raznolikost problemov, s katerimi se restavracije srečujejo, in iskanje prave rešitve.«

Miša Koplova
Šimen Zupančič
Miša Koplova

Z denarno nagrado iz šova načrtuje odpreti svoje podjetje za svetovanje restavracijam, kako povečati dobiček, saj tega po njenih opažanjih ne počne še nihče. S sodelovanjem v MasterChefu je med drugim želela pokazati, kako dobro je za razumevanje delovanja restavracije poznati obe plati. »Preveč restavracij oziroma obratov se zapre kmalu po otvoritvi. Problem ni v nepoznavanju kuhanja, temveč v razumevanju celotne slike. Lastniki se premalo ukvarjajo s statistiko in napovedmi ter živijo iz dneva v dan. Tako danes ne gre več,« je prepričana. Trenutno je njen glavni projekt vodenje luksuznih apartmajev, ki jih bodo septembra odprli na Pokljuki.

Nadaljevanje vas čaka v tiskani izdaji revije Jana. Kaj boste izvedeli?

  • Kaj je izoblikovalo njeno zdravo samozavest
  • Kako je med tekmovanjem v šovu delala na sebi
  • Očim, moj prvi kulinarični mentor
  • V primerjavi s sotekmovalci sem bila amaterka
  • O babici na Češkem: Hvaležna sem, da jo imam!
O babici na Češkem: Hvaležna sem, da jo imam!
01_Jana_25.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.