© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

KRAČE ODOJKA


Jana
11. 2. 2010, 15.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Tradicionalna pustna ali nedeljska jed.

KRAČE ODOJKA

Za 4 osebe
-Sestavine:
4 krače odojka po 300 g + začimbe (sol, poper, klinčki, lovor)
-Priprava: Krače od zunaj rahlo zarežemo, da dobimo obliko kvadratkov. Približno dve uri jih kuhamo v vodi z začimbami.
Kuhane krače vzamemo iz vode in jih damo v pekač, tega pa v pečico, ogreto na 220 stopinj Celzija, da se zapečejo do zlato rumene barve. Vmes jih lahko rahlo zalivamo z juho, v kateri so se kuhale.
Pečene krače ponudimo s sokom od pečenja in pečenim krompirjem.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.