Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Koromač s paradižnikovim prelivom


Jana
25. 7. 2011, 10.27
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Če uporabimo ekonomlonec, bo jed pripravljena v 10. minutah.

Koromač s paradižnikovim prelivom

Za 4 osebe
Priprava: 5 minut
Kuhanje: 4 minute

Sestavine: 4 gomolji koromača * maslo * sol * paradižnikov preliv (kečap) * nariban parmezan.

Priprava: V ekonomlonec nalijemo osminko litra vode in pristavimo, da zavre. Medtem očistimo koromač: stebla, zunanje dele in spodnji konec obrežemo. Koromač narežemo na polovice ali četrtine. Vstavek brez luknjic namastimo z maslom in vanj naložimo koromač. Postavimo v lonec nad vročo vodo in lonec zapremo. Ko se pritisk v njem dvigne, zmanjšamo ogenj in kuhamo koromač  4 minute. Lonec odpremo. Koromač zložimo na ogrete krožnike. Oblijemo ga z malo paradižnikovega preliva in potresemo z naribanim parmezanom.

Nasvet: Koromač lahko zložimo tudi v namaščeno ognjevarno posodo, potresemo ga s sirom in popečemo v vroči pečici.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.