
Zmrzlina iz klementin s pomarančnim likerjem
Zmrzlina iz klementin s pomarančnim likerjem

Sestavine
- 2 klementini
- 50 g sladkorja
- 2 žlici pomarančnega likerja Grand Marnier
- 2 žlici pomarančne marmelade (brez lupin)
- sončnično olje za modelčke
zmrzlina
- 3 velika jajca
- 85 g sladkorja
- 2,7 dl sladke smetane

Večerje, pripravljene v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Kako pravilno shraniti svež paradižnik?
Pravilno shranjevanje paradižnika ni le stvar navade, temveč ključno vpliva na njegov okus. Kako torej poskrbeti, da čim dlje ostane svež, sočen in polnega okusa?

Hitro pripravljen kos mesa, ki se kar stopi v ustih
Vam je med vsemi vrstami rib najboljša svinjska ribica? Nič čudnega, saj gre za mehek in sočen kos mesa, ki ga lahko pripravite na mnogo različnih načinov.
Sestavine
- 2 klementini
- 50 g sladkorja
- 2 žlici pomarančnega likerja Grand Marnier
- 2 žlici pomarančne marmelade (brez lupin)
- sončnično olje za modelčke
zmrzlina
- 3 velika jajca
- 85 g sladkorja
- 2,7 dl sladke smetane
Postopek
Iz sredine klementin izrežemo 6 lepih rezin, preostalo pa olupimo in na tanko narežemo. Vse damo v ponev skupaj s sladkorjem in 3 dl vode. Pokrijemo in kuhljamo 20 minut, da se klementine zmehčajo, vendar ne razpadejo. Ponev odstavimo in zmes ohladimo. Medtem z oljem premažemo 6 modelčkov za puding ali strjenko in jih obložimo s plastično kuhinjsko folijo tako, da visi malo folije čez rob modelčkov.
Mandarine poberemo iz sirupa, cele rezine z lupino prihranimo, preostali del pa zelo drobno narežemo in zmešamo s pomarančnim likerjem. V sirup, ki ostane, vmešamo marmelado in vse skupaj povremo na 6 žlic goste omake. Razdelimo jo v modelčke in nanjo položimo rezino klementine.
Beljake ločimo od rumenjakov in jih z električnim mešalnikom stepemo v čvrst sneg. Rumenjake stepemo s sladkorjem v gosto in penasto maso. V posebni skledi stepemo tudi smetano.
V smetano najprej vmešamo zmes mandarin in likerja, nato primešamo rumenjake s sladkorjem in na koncu še sneg iz beljakov. Maso razdelimo v modelčke, jih položimo na pladenj in damo v zamrzovalnik. Ko se strdijo, lahko modelčke zavijemo v folijo in pustimo v zamrzovalniku največ 3 mesece.
Pred postrežbo s pomočjo folije vzamemo zmrzline iz modelčkov, jih poveznemo na desertne krožnike ali v skodelice in odstranimo folijo.