© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pavlova z rdečim ribezom


Katja Božič
4. 7. 2025, 13.41
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

V ustih se bo stopila kot sladoled. To je popolna poletna sladica. Odlična rešitev, kadar smo za drugo jed porabili rumenjake, ostali pa so nam beljaki.

sladkih5 profimedia-0385176269.jpg
profimedia
Okusna Pavlova, puhasta kot oblak.

Sestavine

4 beljaki

1 žlička belega vinskega kisa

230 g sladkorja

1 žlička koruznega škroba

nekaj kapljic vaniljeve arome

350 ml smetane za stepanje

1 vrečka vaniljevega sladkorja

125 g ribeza (rdečega ali črnega)

lističi mete za okras

Priprava

1. Beljake stepite v čvrst sneg. Med stepanjem dodajte kis, sladkor, presejan koruzni škrob in vaniljevo aromo.

2. Beljakov sneg razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko, v 17-centimetrski krog. Z dnom žlice povlecite robove navzgor, da v sredini oblikujete vdolbino za poznejši nadev. Pecite v pečici, ogreti na 120 stopinj, približno 120 minut. Nato izklopite pečico in pustite, da se ta beljakov biskvit v njej popolnoma ohladi.

3. Gotovo torto Pavlovo v sredini napolnite s stepeno smetano, ki ste ji med stepanjem primešali vaniljev sladkor, ter okrasite z ribezom in meto. Vrh po želji posujte s sladkorjem v prahu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.