Pavlova z rdečim ribezom
V ustih se bo stopila kot sladoled. To je popolna poletna sladica. Odlična rešitev, kadar smo za drugo jed porabili rumenjake, ostali pa so nam beljaki.

Sestavine
4 beljaki
1 žlička belega vinskega kisa
230 g sladkorja
1 žlička koruznega škroba
nekaj kapljic vaniljeve arome
350 ml smetane za stepanje
1 vrečka vaniljevega sladkorja
125 g ribeza (rdečega ali črnega)
lističi mete za okras
Priprava
1. Beljake stepite v čvrst sneg. Med stepanjem dodajte kis, sladkor, presejan koruzni škrob in vaniljevo aromo.
2. Beljakov sneg razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko, v 17-centimetrski krog. Z dnom žlice povlecite robove navzgor, da v sredini oblikujete vdolbino za poznejši nadev. Pecite v pečici, ogreti na 120 stopinj, približno 120 minut. Nato izklopite pečico in pustite, da se ta beljakov biskvit v njej popolnoma ohladi.
3. Gotovo torto Pavlovo v sredini napolnite s stepeno smetano, ki ste ji med stepanjem primešali vaniljev sladkor, ter okrasite z ribezom in meto. Vrh po želji posujte s sladkorjem v prahu.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se