© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Peresniki z brokolijevim pestom

Ste vedeli, da pesto lahko pripravite tudi iz brokolija?

Peresniki z brokolijevim pestom

Ste vedeli, da pesto lahko pripravite tudi iz brokolija?

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Broccoli pesto pastaMake it tonightpage 12-17

Sestavine

  • 400 g peresnikov (ali drugih kratkih testenin)
  • 250 g brokolija
  • 1 strok česna
  • 1 velika limona
  • ½ žličke zdrobljenega suhega čilija
  • 3 žlice pinjol
  • 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
  • 3 žlice naribanega parmezana
  • sol
  • poper
meal prep, riž, čičerika

Poenostavite si teden z meal prepom

Če vam pripravljanje hrane in razmišljanje o tem kaj bi sploh jedli vsak dan, predstavlja prevelik stres, je meal prep odlična rešitev za vas. Pokukajte in si preberite nekaj idej in trikov za popoln meal prep.

Sestavine

  • 400 g peresnikov (ali drugih kratkih testenin)
  • 250 g brokolija
  • 1 strok česna
  • 1 velika limona
  • ½ žličke zdrobljenega suhega čilija
  • 3 žlice pinjol
  • 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
  • 3 žlice naribanega parmezana
  • sol
  • poper

Postopek

1

Brokoli razdelimo na cvetke, česen olupimo. Peresnike damo kuhat v vrelo osoljeno vodo in jih skuhamo po navodilu z embalaže. Medtem v manjši posodi v vreli slani vodi kuhamo brokoli 4 minute.

2

Brokoli odcedimo in vrnemo v posodo. Zmečkamo ga s tlačilko za pire ali z vilicami. Drobno naribamo strok česna in limonovo lupino in ju vmešamo v brokoli skupaj s čilijem in pinjolami. Limono razpolovimo in shranimo za pozneje.

3

Testenine odcedimo in vrnemo v lonec, kjer so se kuhale. Dodamo brokolijev pesto in pokapljamo s sokom polovice limone. Dodamo oljčno olje in začinimo s soljo in poprom. Dodamo še parmezan, premešamo in postrežemo.

Priljubljeni recepti

Nebeške rezine

Nebeške rezine, ki vas z okusi popeljejo v nebesa.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.