
Peresniki z brokolijevim pestom
Ste vedeli, da pesto lahko pripravite tudi iz brokolija?
Peresniki z brokolijevim pestom
Ste vedeli, da pesto lahko pripravite tudi iz brokolija?

Sestavine
- 400 g peresnikov (ali drugih kratkih testenin)
- 250 g brokolija
- 1 strok česna
- 1 velika limona
- ½ žličke zdrobljenega suhega čilija
- 3 žlice pinjol
- 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- 3 žlice naribanega parmezana
- sol
- poper
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 400 g peresnikov (ali drugih kratkih testenin)
- 250 g brokolija
- 1 strok česna
- 1 velika limona
- ½ žličke zdrobljenega suhega čilija
- 3 žlice pinjol
- 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- 3 žlice naribanega parmezana
- sol
- poper
Postopek
Brokoli razdelimo na cvetke, česen olupimo. Peresnike damo kuhat v vrelo osoljeno vodo in jih skuhamo po navodilu z embalaže. Medtem v manjši posodi v vreli slani vodi kuhamo brokoli 4 minute.
Brokoli odcedimo in vrnemo v posodo. Zmečkamo ga s tlačilko za pire ali z vilicami. Drobno naribamo strok česna in limonovo lupino in ju vmešamo v brokoli skupaj s čilijem in pinjolami. Limono razpolovimo in shranimo za pozneje.
Testenine odcedimo in vrnemo v lonec, kjer so se kuhale. Dodamo brokolijev pesto in pokapljamo s sokom polovice limone. Dodamo oljčno olje in začinimo s soljo in poprom. Dodamo še parmezan, premešamo in postrežemo.