Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jetrni riž v goveji juhi

Namesto rezancev lahko govejo juho postrežemo tudi z jetrnim rižem.

Jetrni riž v goveji juhi

Namesto rezancev lahko govejo juho postrežemo tudi z jetrnim rižem.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

jetrni riž

  • 250 g govejih jeter
  • 60 g ledvične maščobe
  • manjši kos vranice
  • 2 žemlji
  • malo mleka
  • 1 manjša čebula
  • 30 g masla
  • malo peteršilja
  • 1 strok česna
  • 2 jajci
  • majaron
  • malo limonove lupine
  • sol
  • poper
  • 1 liter goveje juhe
  • peteršilj za posip

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

jetrni riž

  • 250 g govejih jeter
  • 60 g ledvične maščobe
  • manjši kos vranice
  • 2 žemlji
  • malo mleka
  • 1 manjša čebula
  • 30 g masla
  • malo peteršilja
  • 1 strok česna
  • 2 jajci
  • majaron
  • malo limonove lupine
  • sol
  • poper
  • 1 liter goveje juhe
  • peteršilj za posip

Postopek

1

Jetra, ledvično maščobo in vranico dobro zmeljemo. Žemlji narežemo na manjše kocke in jih namočimo v mleko. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Prav tako sesekljamo peteršilj. V primerno veliki ponvi segrejemo maslo in na njem rahlo podušimo čebulo, ki jo nato ohladimo.

2

Vse sestavine za jetrni riž dobro premešamo v veliki skledi. Maso začinimo z majaronom, limonino lupino, soljo in poprom.

3

V loncu zavremo rahlo posoljeno vodo in vanjo s cedilom za vlivance stisnemo maso za jetrni riž. Pustimo, da voda zavre, nato lonec odstavimo z ognja, pustimo zakuho v vodi še 5 minut, nato pa riž precedimo, ga splahnemo pod mrzlo vodo in dobro odcedimo.

4

Govejo juho segrejemo, ji dodamo jetrni riž, posujemo z nasekljanim peteršiljem in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.