
Vijoličasti žametni kolački z robidovo kremo
Če ne boste vseh robidnic pozobali že med nabiranjem, specite tele skrivnostno zapeljive kolačke.
Vijoličasti žametni kolački z robidovo kremo
Če ne boste vseh robidnic pozobali že med nabiranjem, specite tele skrivnostno zapeljive kolačke.

Sestavine
- 300 g robidnic
- 100 g mlečne čokolade
- 100 g masla
- 225 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 175 g rjavega sladkorja
- 2 žlici kakava v prahu
- ščep soli
- 2 veliki jajci
- rdeče ali vijoličasto živilsko barvilo
- sol
- 12 robidnic za okras
krema
- 100 g zmehčanega masla
- 400 g sladkorja v prahu
- 1 žlička vaniljeve arome
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 300 g robidnic
- 100 g mlečne čokolade
- 100 g masla
- 225 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 175 g rjavega sladkorja
- 2 žlici kakava v prahu
- ščep soli
- 2 veliki jajci
- rdeče ali vijoličasto živilsko barvilo
- sol
- 12 robidnic za okras
krema
- 100 g zmehčanega masla
- 400 g sladkorja v prahu
- 1 žlička vaniljeve arome
Postopek
Pečico segrejemo na 180 ° C. Vdolbine modla za mafine obložimo z 12 papirnatimi košaricami. Polovico (150 g) robidnic grobo pretlačimo z vilicami, da spustijo sok, a se še vidijo koščki sadja. Čokolado nalomimo na koščke in jo skupaj z maslom počasi stopimo v kozici. V veliki skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sladkor, kakav v prahu in ščep soli. Pristavimo nekaj vode in jo zavremo.
Jajci stepemo in ju skupaj z masleno-čokoladno zmesjo dodamo suhim sestavinam in robidnicam. Prilijemo 1 dl vrele vode in mešamo, da dobimo gladko maso, nato dodamo malo barvila, da se kolački vijoličasto obarvajo. Maso razdelimo v papirnate košarice in pečemo 15 minut, da kolački narastejo in da je zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino kolačka, čist, ko ga potegnemo iz peciva. Kolačke vzamemo iz modla in jih položimo na rešetko ter popolnoma ohladimo.
Preostalih 150 g robidnic pretlačimo v pire. Sladkor v prahu presejemo in ga skupaj z maslom in vaniljevo aromo približno 5 minut stepamo, da dobimo bledo in rahlo kremo. Pire robidnic pretisnemo skozi gosto cedilo in ga nežno vmešamo v kremo. Kremo z žlico nadevamo v brizgalno vrečko z nastavkom, ki nam je všeč, in kremo velikodušno nabrizgamo na kolačke. Če želimo, da se vidi barva kolačkov, papirnate košarice prej odstranimo. Vsak kolaček okrasimo s svežo robidnico in postrežemo.