© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Želejčki s čokoladno pajkovo mrežo

Čarovniški zvarek za počitniško ustvarjanje z najmlajšimi

Želejčki s čokoladno pajkovo mrežo

Čarovniški zvarek za počitniško ustvarjanje z najmlajšimi

Čas priprave 10 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 10 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Želejčki s čokoladno pajkovo mrežo

Sestavine

  • 1 l precejenega pomarančnega soka
  • 6 listov želatine
  • 25 g temne čokolade
babicina shramba Shutter.jpg

Slasten namaz iz pečenih paprik

To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.

Sestavine

  • 1 l precejenega pomarančnega soka
  • 6 listov želatine
  • 25 g temne čokolade

Postopek

1

V srednje veliki kozici segrejemo pomarančni sok skoraj do vrelišča. Liste želatine prelijemo s hladno vodo in jih pustimo namakati 5 minut, da se zmehčajo, nato jih ožmemo. Kozico odstavimo z ognja in v sok vmešamo ožeto želatino, da se stopi. Pustimo, da se mešanica malo ohladi, potem pa jo razdelimo v 10 širokih kozarčkov ali servirnih skledic. Za najmanj 5 ur ali še bolje čez noč jih postavimo v hladilnik.

2

Velik plitev pekač obložimo s papirjem za peko. Čokolado stopimo v mikrovalovni pečici (1 do 2 minuti bi moralo zadostovati) ali v skledici nad majhno kozico z vrelo vodo. Stopljeno čokolado prelijemo v majhno vrečko za zamrzovanje in na enem vogalu odrežemo majcen košček. Zdaj na papir nabrizgamo 10 pajkovih mrež: nabrizgamo krog, vanj še enega manjšega, potem pa črte iz sredine kakor špice pri kolesu. Za lažje in lepše brizganje čokolade lahko na papir za peko najprej s svinčnikom narišemo pajkove mreže, nato pa papir obrnemo, da je porisana stran spodaj. Čokolado nanašamo na zgornjo stran po črtah, ki se vidijo skozi papir. Pekač s pajkovimi mrežami postavimo v hladilnik, da se strdijo. Tik pred postrežbo pajkove mreže previdno odluščimo s papirja in jih položimo na želejčke.

Nasvet

Namesto pomarančnega lahko uporabimo tudi mangov sok, ki se prav tako odlično ujame s čokolado.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.