
Pajkasti piškoti
Noč čarovnic še nikoli ni bila tako slastna
Pajkasti piškoti
Noč čarovnic še nikoli ni bila tako slastna

Sestavine
- 70 g zmehčanega masla
- 50 g arašidovega masla
- 150 g rjavega sladkorja
- 1 srednje veliko jajce
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- 180 g moke
- ½ žličke sode bikarbone
- ¼ žličke soli
- 20 okroglih čokoladnih bonbonov
- 100 g nasekljane mlečne čokolade
za oči
- bela in črna sladkorna masa (fondant)

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.

Kako prepoznati kakovosten paradižnik?
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?

To so razlogi, da cheesecake razpoka
"Cheesecake se med peko napihne, nato pa vedno upade, pogosto tudi razpoka." Ste se tudi vi srečali s to težavo?
Sestavine
- 70 g zmehčanega masla
- 50 g arašidovega masla
- 150 g rjavega sladkorja
- 1 srednje veliko jajce
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- 180 g moke
- ½ žličke sode bikarbone
- ¼ žličke soli
- 20 okroglih čokoladnih bonbonov
- 100 g nasekljane mlečne čokolade
za oči
- bela in črna sladkorna masa (fondant)
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Dva velika plitva pekača obložimo s papirjem za peko. Z električnim mešalnikom stepamo maslo, arašidovo maslo in sladkor, da nastane svetla in penasta masa, nato vmešamo jajce in vaniljo. Potem primešamo še moko, sodo bikarbono in sol.
Na pekača z žlico položimo 20 kepic testa in med njimi pustimo nekaj prostora, da se lahko razlezejo. Na sredino piškotov s palcem vtisnemo vdolbino. Pečemo jih 10 do 12 minut ali toliko časa, da so ob robovih čvrsti, na sredini pa nekoliko mehki – med ohlajanjem se bodo še malo strdili. Pustimo, da se nekaj minut ohlajajo na pekačih, potem pa na vsakega položimo čokoladni bonbon. Prenesemo jih na kuhinjsko mrežico in pustimo, da se do konca ohladijo.
Mlečno čokolado nasekljamo in jo stopimo v mikrovalovni pečici v kratkih intervalih ali pa v parni kopeli, a le toliko, da se utekočini. Prelijemo jo v vrečko za brizganje z nastavkom z ozko odprtino (ali pa jo damo v vrečko za zamrzovanje, ki ji odrežemo čisto majhen vogalček) in pustimo, da se malo ohladi. Na vsak piškot nabrizgamo pajkove nogice.
Iz sladkorne mase oblikujemo 40 malo večjih belih in 40 čisto majhnih črnih kroglic za oči. Črne kroglice pritrdimo na bele in vsakemu pajku s kapljico stopljene čokolade prilepimo po dve očki. Pustimo, da se pajki strdijo. V nepredušno zaprti posodi se ohranijo do treh dni.