
Zamrznjen jogurt (froyo)
Zamrznjen jogurt za osvežujoč poletni posladek
Zamrznjen jogurt (froyo)
Zamrznjen jogurt za osvežujoč poletni posladek

Sestavine
- 500 g ohlajenega grškega jogurta
- 90 g sladkorja
- 1⁄4 žličke soli
- limonov sok (po želji)

Bralka sprašuje: "Ali so pesini listi užitni?"
"Pesini listi so videti zelo privlačni. Doslej sem jih vedno zavrgla, a sem pomislila, da so morda celo užitni. Ali jih lahko jemo in kako jih pripravimo?"

Tako preprosto doma pripravite mandljevo in ovseno "mleko"
Kako pripraviti rastlinske napitke doma? Zbrali smo recepte, trike in kulinarične razlage za boljši okus in več nadzora nad sestavinami.

Recept za svinjska rebrca, ki se kar stopijo v ustih
Ni ga piknika brez čevapčičev, pleskavic, stejkov in perutničk, a kraljestvo žara pripada svinjini - od kotletov, in slanine, pa do ribice, reber in klobas. A kako pripraviti sočno svinjsko meso na žaru, ki se bo kar stopilo v ustih?
Sestavine
- 500 g ohlajenega grškega jogurta
- 90 g sladkorja
- 1⁄4 žličke soli
- limonov sok (po želji)
Postopek
V posodo stresemo jogurt, sladkor in sol ter mešamo toliko časa, da se sladkor in sol raztopita. Mešanica bo precej sladka, vendar se z zamrzovanjem intenzivnost sladkobe nekoliko zmanjša. Če se nam zdi, da je masa presladka, vmešamo nekaj kapljic limonovega soka.
Jogurt prestavimo v nizko posodo, primerno za zamrzovanje, in jo zapremo s pokrovom ali prekrijemo z aluminijasto folijo. Posodo damo v zamrzovalnik in po eni uri zamrznjen jogurt temeljito premešamo z vilicami, da razbijemo neželene kristalčke. Postopek še dvakrat ponovimo.
Zamrznjen jogurt vzamemo iz zamrzovalnika pol ure pred postrežbo, da se nekoliko odtaja. Nato ga znova intenzivno premešamo ali pa ga narežemo na kose in zmiksamo v kuhinjskem strojčku ali multipraktiku, da postane lepo kremast.
Nasvet
Če so nam bližje mlečni okusi, lahko petino jogurta zamenjamo z maskarponejem.