
Jogurtovi kozarčki z ovsenim drobljencem in malinami
Okusen in zdrav posladek z jogurtom
Jogurtovi kozarčki z ovsenim drobljencem in malinami
Okusen in zdrav posladek z jogurtom

Sestavine
- 2 žlici masla
- 75 g ovsenih kosmičev
- 2 žlici medu
- 200 g zamrznjenih malin
- 250 g jogurta na grški način
Preberite tudi

Tako spečete ribe na žaru, da ne razpadejo
Odkrijte preproste trike za popolno ribo na žaru – brez lepljenja, brez razpadanja, z lepo zapečeno kožo in sočnim mesom.

Prvomajsko kuhanje v kotličku: nasveti za jedi na žlico v naravi
Za prvomajski kotliček bodo prav prišli nasveti in recepti za najbolj priljubljene jedi: golaž, pasulj, bosanski lonec, čobanac in fiš.

Izboljša okus mesa, nepogrešljiva je tudi v sladicah
Kava, napitek, ki številnim polepša jutro ali jim ga povsem zagreni, ko ugotovijo, da je zmanjkalo dišečih rjavih zdrobljenih zrnc. Ali veste, kako lahko kavo še s pridom uporabite, če ste je skuhali preveč, in kako jo uporabite tudi sicer?
Sestavine
- 2 žlici masla
- 75 g ovsenih kosmičev
- 2 žlici medu
- 200 g zamrznjenih malin
- 250 g jogurta na grški način
Postopek
V ponvi razpustimo maslo in na njem pražimo ovsene kosmiče 5 minut oziroma toliko časa, da se zlato rjavo obarvajo in zadišijo. Primešamo 1 žlico medu in pražimo še 1 minuto, nato pustimo, da se popolnoma ohladijo.
Odtajane maline damo v majhno kozico, dodamo 2 žlici vode in kuhamo 2 minuti, da se malo razpustijo in zmehčajo. Pustimo, da se ohladijo.
Z metlico zmešamo jogurt in preostalo žlico medu. V 4 kozarčke izmenjaje naložimo drobljenec, maline in jogurt z medom ter postrežemo.