
Jogurtovi kozarčki z ovsenim drobljencem in malinami
Okusen in zdrav posladek z jogurtom
Jogurtovi kozarčki z ovsenim drobljencem in malinami
Okusen in zdrav posladek z jogurtom

Sestavine
- 2 žlici masla
- 75 g ovsenih kosmičev
- 2 žlici medu
- 200 g zamrznjenih malin
- 250 g jogurta na grški način

3 načini za zgostitev omak in juh
Okus je odličen, sestavine so kuhane do popolnosti, vendar je omaka preveč redka. Lahko bi jo povreli, a bi s tem koncentrirali okus, prekuhali vse ostale sestavine in porušili razmerje med omako in vsebino. Edina rešitev je uporaba nekakšnega sredstva za zgoščevanje, vendar katerega?

Pecivo, na katerega smo (skoraj) pozabili
Kam je izginilo jogurtovo pecivo? Pred leti smo ga pripravljali vsi, od babic od otrok pri pouku gospodinjstva, potem pa nihče več. Čas je za veliki povratek.

Kako jesti kot ljudje, ki živijo najdlje: skrivnosti "modrih con"
Na svetu obstajajo tako imenovane modre cone, območja, kjer ljudje pogosto dočakajo 100 in več let, prav tako pa redkeje zbolevajo za kroničnimi boleznimi. Njihov "recept" za dolgo življenje je kombinacija življenjskega sloga, družbene povezanosti – in seveda prehrane.
Sestavine
- 2 žlici masla
- 75 g ovsenih kosmičev
- 2 žlici medu
- 200 g zamrznjenih malin
- 250 g jogurta na grški način
Postopek
V ponvi razpustimo maslo in na njem pražimo ovsene kosmiče 5 minut oziroma toliko časa, da se zlato rjavo obarvajo in zadišijo. Primešamo 1 žlico medu in pražimo še 1 minuto, nato pustimo, da se popolnoma ohladijo.
Odtajane maline damo v majhno kozico, dodamo 2 žlici vode in kuhamo 2 minuti, da se malo razpustijo in zmehčajo. Pustimo, da se ohladijo.
Z metlico zmešamo jogurt in preostalo žlico medu. V 4 kozarčke izmenjaje naložimo drobljenec, maline in jogurt z medom ter postrežemo.