
Caciki
Grška kumarična solata
Caciki
Grška kumarična solata

Sestavine
- 1 velika kumara
- 3 dl grškega jogurta
- 2 stroka česna
- 2 žlici deviškega oljčnega olja
- 1 žlica limonovega soka
- sol
- poper
- 5 žlic kopra (ponekod koper nadomestijo z meto)
Preberite tudi

Demi-glace: bogata temna mesna omaka
Odkrivamo skrivnost popolne demi-glace omake! Ta globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato jo je dobro vedno imeti pri roki.

Recept za dan brez zavržene hrane: ustvarite novo jed iz ostankov
Slovenski dan brez zavržene hrane je priložnost, da se spomnimo, koliko hrane lahko prihranimo, če jo znamo pametno uporabiti. Namesto da ostanki romajo v koš, naj postanejo izhodišče za nove, okusne jedi.

Kava s sladkornim oblakom – doživetje, ki razočara?
Kava z oblačkom iz sladkorne pene, ki se topi nad vročo skodelico? Nova uspešnica z Vzhoda navdušuje na Instagramu … Kaj pa praktični del senzacije?
Sestavine
- 1 velika kumara
- 3 dl grškega jogurta
- 2 stroka česna
- 2 žlici deviškega oljčnega olja
- 1 žlica limonovega soka
- sol
- poper
- 5 žlic kopra (ponekod koper nadomestijo z meto)
Postopek
Olupljeno kumaro narežemo na tanke paličice, posolimo in pustimo eno uro, da izgubijo odvečno tekočino.
Česen drobno sesekljamo in ga primešamo jogurtu. Dodamo olje, limonov sok in poper, premešamo in ohladimo v hladilniku.
Kumare z rokami stisnemo, da kumarični sok odteče. Jogurtovo zmes dobro premešamo, dodamo odcejene kumare, primešamo še koper in ponudimo.