
Medeni jogurt z robidnicami
Lahek in osvežilen posladek
Medeni jogurt z robidnicami
Lahek in osvežilen posladek

Sestavine
- 500 g čvrstega kremnega jogurta
- 2–3 žlice tekočega medu
- 300 g robidnic
robidova omaka
- 250 g robidnic
- 50 g rjavega sladkorja
- ½ žličke vaniljevega izvlečka ali arome

5 trikov za božanski pečen krompir
Pečen krompir je zagotovo ena najbolj priljubljenih domačih jedi, sploh če je pravilno pečen in dobro začinjen.

Tako se ribe ne bodo prijele na rešetko
Odkrijte preproste trike za popolno ribo na žaru – brez lepljenja, brez razpadanja, z lepo zapečeno kožo in sočnim mesom.

Marmelada ali džem – poznate razliko?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?
Sestavine
- 500 g čvrstega kremnega jogurta
- 2–3 žlice tekočega medu
- 300 g robidnic
robidova omaka
- 250 g robidnic
- 50 g rjavega sladkorja
- ½ žličke vaniljevega izvlečka ali arome
Postopek
Najprej pripravimo robidovo omako. Robidnice in sladkor damo v majhno kozico, dodamo 1 dl vode in zavremo. Kuhljamo 5 minut, da se robidnice zmehčajo. Dodamo vaniljo in odstavimo z ognja, da se zmes nekoliko ohladi.
Robidnice nato zmeljemo (lahko s paličnim mešalnikom) in pretlačimo skozi sito, da odstranimo semena. Robidnice tlačimo s hrbtno stranjo žlice ali majhne zajemalke, da skozi sito pretlačimo čim več omake. Omako lahko uporabljamo toplo ali hladno. V hladilniku jo lahko hranimo do 3 dni, v zamrzovalniku pa do 3 mesece.
Jogurt dobro zmešamo z medom. Polovico robidnic razdelimo v kozarce, jih pokapljamo z nekaj omake in nanje naložimo jogurt. Dodamo preostale robidnice in nekaj omake. Sladico postrežemo takoj s preostankom robidove omake.
Nasvet
Če želimo hrustljavo sladico, med plasti v kozarcu nadrobimo nekaj medenjakov. Jogurt lahko zamenjamo s stepeno sladko smetano in jo po vrhu obložimo s čokoladnimi ostružki.