
Začinjeni vinski rjavčki
Mmm, tile rjavčki pa res dišijo po kuhanem vinu!
Začinjeni vinski rjavčki
Mmm, tile rjavčki pa res dišijo po kuhanem vinu!

Sestavine
- 100 g temne čokolade
- 150 g zmehčanega masla
- 200 g svetlega sladkorja muskovado
- 1 veliko jajce
- 1 rumenjak
- 1 dl rdečega vina
- 50 g kakava v prahu
- 100 g moke
- ščep muškatnega oreška
- ščep mletih nageljnovih žbic
- 1⁄4 žličke mletega cimeta
- 1⁄4 žličke mletega ingverja
- ščep soli
- kakav v prahu za posip

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
- 100 g temne čokolade
- 150 g zmehčanega masla
- 200 g svetlega sladkorja muskovado
- 1 veliko jajce
- 1 rumenjak
- 1 dl rdečega vina
- 50 g kakava v prahu
- 100 g moke
- ščep muškatnega oreška
- ščep mletih nageljnovih žbic
- 1⁄4 žličke mletega cimeta
- 1⁄4 žličke mletega ingverja
- ščep soli
- kakav v prahu za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Dno pekača velikosti 20 x 20 cm namažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko. Čokolado stopimo v mikrovalovki ali v stekleni skledici nad kozico z vodo, ki nežno vre.
V skledi zmešamo moko, kakav, začimbe in sol. V drugi skledi z električnim mešalnikom stepemo maslo in sladkor, da nastane svetla in penasta masa, nato vmešamo jajce in rumenjak.
Jajčni masi dodamo stopljeno čokolado, vino in mešanico moke ter z metlico zmešamo le toliko, da se sestavine povežejo.
Testo nalijemo v pekač in pečemo 20 minut, da se komaj strdi. Če je pecivo na sredini še mehko, se bo učvrstilo med ohlajanjem. Hladnega narežemo na poljubne kose, posujemo s kakavom in postrežemo.