
Velikonočni piškoti
Iz rubrike Otroci kuhamo
Velikonočni piškoti
Iz rubrike Otroci kuhamo

Sestavine
- 150 g masla
- 80 g sladke smetane
- 300 g moke
- ½ zavitka vaniljevega sladkorja
- drobno naribana limonova lupinica
glazura
- 2 beljaka
- 300 g sladkorja v prahu
- nekaj kapljic limonovega soka
- modelčki za piškote
- papir za peko
- jedilne barve za okrasitev
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 150 g masla
- 80 g sladke smetane
- 300 g moke
- ½ zavitka vaniljevega sladkorja
- drobno naribana limonova lupinica
glazura
- 2 beljaka
- 300 g sladkorja v prahu
- nekaj kapljic limonovega soka
- modelčki za piškote
- papir za peko
- jedilne barve za okrasitev
Postopek
Maslo, sladko smetano, moko, vaniljev sladkor in limonovo lupinico zgneti v testo (lahko si pomagaš tudi z mešalnikom). Testo naj počiva pol ure.

Kuhinjski pult malo pomokaj in na njem z valjarjem razvaljaj testo na 3 mm debelo. Iz testa z modeli izreži piškote različnih oblik.

Pekač obloži s papirjem za peko in nanj polagaj izrezane piškote. Če piškote s prsti težko dvigneš, si lahko pomagaš z lopatico. Pečico segrej na 185 °C in v njej peci piškote 8 minut.

Ko so piškoti pečeni, prosi odraslega, naj jih vzame iz pečice. Piškoti naj se na pekaču ohladijo, potem pa jih premaži z mešanico stepenega beljaka, sladkorja in limone. Ko se posušijo, jih še poriši s pisanimi jedilnimi barvami.
