
Piščančji kari s sladkim krompirjem in grahom
Pisan kari za popestritev sivih dni
Piščančji kari s sladkim krompirjem in grahom
Pisan kari za popestritev sivih dni

Sestavine
- 2 fileja piščančjih prsi
- 300 g sladkega krompirja
- 1 žlica repičnega olja
- 1 žlička karija v prahu
- 6 žlic rdeče leče
- 200 g zamrznjenega graha
- 250 g češnjevega paradižnika
- 300 g kuhanega riža ali indijskih kruhkov čapati za prilogo

Prosecco: vino, ki je z mehurčki osvojilo svet
Prosecco je eno tistih penečih vin, ki nas s svojo svežino, lahkotnostjo in nežno sadnostjo zlahka zapelje. A prosecco še zdaleč ni le vino za lahkotne klepete in živahne mimoze.

Pripravite osladkorjene cvetove vrtnic
Na nas se je obrnila bralka s polnim vrtom vrtnic. »Cvetove bi rada posušila s sladkorjem in jih uporabila za okrasitev tort. Hvaležna bi bila za navodila, kako se pripravijo taki cvetni listi in za več idej, kako jih lahko uporabim v kuhinji.«

Razbijamo mite: ali mleko res vsebuje antibiotike in rastne hormone?
Je bolj zdravo surovo mleko ali pasterizirano? Nam homogenizirano mleko lahko škodi? Ob svetovnem dnevu mleka preverjamo, kateri miti o kravjem mleku (ne) držijo.
Sestavine
- 2 fileja piščančjih prsi
- 300 g sladkega krompirja
- 1 žlica repičnega olja
- 1 žlička karija v prahu
- 6 žlic rdeče leče
- 200 g zamrznjenega graha
- 250 g češnjevega paradižnika
- 300 g kuhanega riža ali indijskih kruhkov čapati za prilogo
Postopek
Vsak file narežemo na 8 do 10 kosov. Sladki krompir narežemo na grižljaj velike koščke.
V globoki ponvi ali voku segrejemo olje, dodamo piščanca in ga na hitro opečemo, nato pa še sladki krompir in lečo. Čez nekaj minut primešamo kari v prahu, tako da je vse obdano z njim, in pražimo 30 sekund, da zadiši. Dodamo 3 dl vode in kokosovo mleko, zavremo, nato pa nežno kuhamo 15 do 20 minut, da se piščanec in sladki krompir skuhata, omaka pa se nekoliko zgosti.
Dodamo grah, spet zavremo in nežno kuhamo 2 minuti, nato dodamo paradižničke in kuhamo še 2 minuti. Postrežemo s kuhanim rižem ali čapatiji.