© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Veganski rjavčki

Sladki, sočni, mehki ... ti veganski rjavčki so preprosto najboljši.

Veganski rjavčki

Sladki, sočni, mehki ... ti veganski rjavčki so preprosto najboljši.

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 rjavčkov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Chocolate,Brownie,On,Paper,On,Dark,Grey,Base,Top,View

Sestavine

  • 2 žlici mletih lanenih semen
  • 200 g veganske temne čokolade
  • 1⁄2 žličke zrnc instantne kave
  • 80 g veganske margarine in še malo za model
  • 125 g moke
  • 1⁄2 žličke pecilnega praška
  • 70 g mletih mandljev
  • 50 g kakava v prahu
  • 1⁄4 žličke soli
  • 250 g svetlo rjavega kristalnega sladkorja
  • 1 1⁄2 žličke vaniljevega izvlečka
krvavica s kislo repo

Tako krvavice ne bodo počile

Peka krvavic marsikomu dela preglavice in si jih zato privošči le v kakšni dobri domači gostilni. Tako jih pravilno spečete, da ne počijo in ostanejo hrustljave.

Sestavine

  • 2 žlici mletih lanenih semen
  • 200 g veganske temne čokolade
  • 1⁄2 žličke zrnc instantne kave
  • 80 g veganske margarine in še malo za model
  • 125 g moke
  • 1⁄2 žličke pecilnega praška
  • 70 g mletih mandljev
  • 50 g kakava v prahu
  • 1⁄4 žličke soli
  • 250 g svetlo rjavega kristalnega sladkorja
  • 1 1⁄2 žličke vaniljevega izvlečka

Postopek

1

Pečico segrejemo na 170 °C (ali na 150 °C z ventilacijo). Kvadraten model s stranicami dolžine 20 cm namastimo in obložimo s papirjem za peko. Laneno seme zmešamo s 6 žlicami vode in pustimo stati vsaj 5 minut. Čokolado grobo nasekljamo.

2

V kozico damo 120 g nasekljane čokolade, kavo, vegansko  margarino in 0,6 dl vode ter stopimo na nizki temperaturi. Pustimo, da se malo ohladi.

3

V skledo damo moko, pecilni prašek, mandlje, kakav in sol ter zmešamo, da se znebimo grudic. V stopljeno čokolado vsujemo sladkor in z metlico mešamo toliko časa, da se ves stopi, mešanica pa je gladka in sijoča. Primešamo namočeno laneno seme, vaniljev izvleček in preostalo nasekljano čokolado, nato pa še mešanico z moko. Naložimo v pripravljeni model.

4

Pečemo 35 do 40 minut, da so na zobotrebcu, ki ga zabodemo v sredino, vlažne drobtine, ko ga izvlečemo. Pustimo, da se pecivo popolnoma ohladi v pekaču, nato ga narežemo na kocke. Shranimo jih v neprodušno zaprto posodo in pojemo v treh dneh.

Priljubljeni recepti

Prisrčne kokosove kocke

Pripravite si romantično čajanko s kokosovimi kockami

Enostavno

Toskanska ješprenjeva enolončnica s fižolom

Ješprenjeva enolončnica vam ne bo vzela več kot pol ure za pripravo

30 min
Enostavno

Rustikalna jagodna pita

1 h 35 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.