
Veganski rjavčki
Sladki, sočni, mehki ... ti veganski rjavčki so preprosto najboljši.
Veganski rjavčki
Sladki, sočni, mehki ... ti veganski rjavčki so preprosto najboljši.

Sestavine
- 2 žlici mletih lanenih semen
- 200 g veganske temne čokolade
- 1⁄2 žličke zrnc instantne kave
- 80 g veganske margarine in še malo za model
- 125 g moke
- 1⁄2 žličke pecilnega praška
- 70 g mletih mandljev
- 50 g kakava v prahu
- 1⁄4 žličke soli
- 250 g svetlo rjavega kristalnega sladkorja
- 1 1⁄2 žličke vaniljevega izvlečka

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.

Kako prepoznati kakovosten paradižnik?
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?

To so razlogi, da cheesecake razpoka
"Cheesecake se med peko napihne, nato pa vedno upade, pogosto tudi razpoka." Ste se tudi vi srečali s to težavo?
Sestavine
- 2 žlici mletih lanenih semen
- 200 g veganske temne čokolade
- 1⁄2 žličke zrnc instantne kave
- 80 g veganske margarine in še malo za model
- 125 g moke
- 1⁄2 žličke pecilnega praška
- 70 g mletih mandljev
- 50 g kakava v prahu
- 1⁄4 žličke soli
- 250 g svetlo rjavega kristalnega sladkorja
- 1 1⁄2 žličke vaniljevega izvlečka
Postopek
Pečico segrejemo na 170 °C (ali na 150 °C z ventilacijo). Kvadraten model s stranicami dolžine 20 cm namastimo in obložimo s papirjem za peko. Laneno seme zmešamo s 6 žlicami vode in pustimo stati vsaj 5 minut. Čokolado grobo nasekljamo.
V kozico damo 120 g nasekljane čokolade, kavo, vegansko margarino in 0,6 dl vode ter stopimo na nizki temperaturi. Pustimo, da se malo ohladi.
V skledo damo moko, pecilni prašek, mandlje, kakav in sol ter zmešamo, da se znebimo grudic. V stopljeno čokolado vsujemo sladkor in z metlico mešamo toliko časa, da se ves stopi, mešanica pa je gladka in sijoča. Primešamo namočeno laneno seme, vaniljev izvleček in preostalo nasekljano čokolado, nato pa še mešanico z moko. Naložimo v pripravljeni model.
Pečemo 35 do 40 minut, da so na zobotrebcu, ki ga zabodemo v sredino, vlažne drobtine, ko ga izvlečemo. Pustimo, da se pecivo popolnoma ohladi v pekaču, nato ga narežemo na kocke. Shranimo jih v neprodušno zaprto posodo in pojemo v treh dneh.