© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Veganski rjavčki

Sladki, sočni, mehki ... ti veganski rjavčki so preprosto najboljši.

Veganski rjavčki

Sladki, sočni, mehki ... ti veganski rjavčki so preprosto najboljši.

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 rjavčkov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Chocolate,Brownie,On,Paper,On,Dark,Grey,Base,Top,View

Sestavine

  • 2 žlici mletih lanenih semen
  • 200 g veganske temne čokolade
  • 1⁄2 žličke zrnc instantne kave
  • 80 g veganske margarine in še malo za model
  • 125 g moke
  • 1⁄2 žličke pecilnega praška
  • 70 g mletih mandljev
  • 50 g kakava v prahu
  • 1⁄4 žličke soli
  • 250 g svetlo rjavega kristalnega sladkorja
  • 1 1⁄2 žličke vaniljevega izvlečka
Okusi gozda

Okusi gozda: recepti za dobrote z gobami

Ko se približuje jesen, gobe postanejo zvezde v kuhinji, posebno če smo strastni gobarji in jih nabiramo sami. Takrat je sosledje dogodkov samoumevno: pravkar nabrano zbirko užitnih gob najprej fotografiramo, da se bomo z njo lahko še dolgo bahali, nato pa gobe očistimo in pripravimo za v lonec. In že zadiši ...

fizol

6 jedi iz fižola, ki so prava jesenska klasika

Ko se dnevi ohladijo in se listje počasi obarva v odtenke jeseni, je čas, da se pogrejemo z nasitnimi in bogatimi enolončnicami. Fižol je odlična sestavina za v tople jedi, ki nas bodo pogrele, hkrati pa je bogat vir beljakovin, vlaknin, železa in vitamina B.

Sestavine

  • 2 žlici mletih lanenih semen
  • 200 g veganske temne čokolade
  • 1⁄2 žličke zrnc instantne kave
  • 80 g veganske margarine in še malo za model
  • 125 g moke
  • 1⁄2 žličke pecilnega praška
  • 70 g mletih mandljev
  • 50 g kakava v prahu
  • 1⁄4 žličke soli
  • 250 g svetlo rjavega kristalnega sladkorja
  • 1 1⁄2 žličke vaniljevega izvlečka

Postopek

1

Pečico segrejemo na 170 °C (ali na 150 °C z ventilacijo). Kvadraten model s stranicami dolžine 20 cm namastimo in obložimo s papirjem za peko. Laneno seme zmešamo s 6 žlicami vode in pustimo stati vsaj 5 minut. Čokolado grobo nasekljamo.

2

V kozico damo 120 g nasekljane čokolade, kavo, vegansko  margarino in 0,6 dl vode ter stopimo na nizki temperaturi. Pustimo, da se malo ohladi.

3

V skledo damo moko, pecilni prašek, mandlje, kakav in sol ter zmešamo, da se znebimo grudic. V stopljeno čokolado vsujemo sladkor in z metlico mešamo toliko časa, da se ves stopi, mešanica pa je gladka in sijoča. Primešamo namočeno laneno seme, vaniljev izvleček in preostalo nasekljano čokolado, nato pa še mešanico z moko. Naložimo v pripravljeni model.

4

Pečemo 35 do 40 minut, da so na zobotrebcu, ki ga zabodemo v sredino, vlažne drobtine, ko ga izvlečemo. Pustimo, da se pecivo popolnoma ohladi v pekaču, nato ga narežemo na kocke. Shranimo jih v neprodušno zaprto posodo in pojemo v treh dneh.

Priljubljeni recepti

Biskvit s pomarančo in pasijonko

Bolj sočnega biskvita še niste jedli!

45 min
Enostavno

Piščančji hamburgerji s pomfrijem iz polente

Hamburger z drugačnim a zanimivim pomfrijem.

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.