
Vzhodnjaška korenčkova solata
Vzhodnjaška korenčkova solata

Solata, odišavljena z vodo cvetov pomarančevca, kuminom in meto, se prileže zlasti k pikantnim mesnim jedem.
Sestavine
- ½ žličke vode pomarančnih cvetov
- ½ žličke mletega kumina (orientalske kumine)
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- sok ½ limone
- 500 g korenja
- dobra pest majhnih metinih listkov
- sol
- poper

Hitra in slastna kosila z bučkami
Čeprav na prvi pogled morda delujejo skromno, skrivajo bučke pravo kulinarično bogastvo. Lahko jih kuhamo, cvremo, pečemo, vlagamo ali pa pojemo kar surove.

Za gurmane: osso buco po receptu Vesne Pernarčič
Osso buco je v Italiji prava klasika. Pripravlja se iz bočnika s kostjo, počasi kuha in postreže z rumeno rižoto. Tako ga naredi Vesna Pernarčič.

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.
Sestavine
- ½ žličke vode pomarančnih cvetov
- ½ žličke mletega kumina (orientalske kumine)
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- sok ½ limone
- 500 g korenja
- dobra pest majhnih metinih listkov
- sol
- poper
Postopek
Vodo pomarančnih cvetov, kumin, olje, limonov sok ter malo soli in popra damo v kozarec z navojnim pokrovčkom. Kozarec dobro zapremo in močno pretresemo, da se vse sestavine dobro premešajo.
Korenje naribamo in ga damo v skledo skupaj z metinimi listki. Zabelimo ga s prelivom, solimo, popramo in dobro premešamo.