© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Humus

Orientalski čičerkin pire s tahinijem

Humus

Orientalski čičerkin pire s tahinijem

Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
humus

Sestavine

  • 400 g kuhane čičerke iz pločevinke
  • 4 žlice tahinija (sezamove paste)
  • 3 stroki česna
  • 2 žlički mletega kumina (orientalske kumine)
  • 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
  • lupina in sok 1 ½ limone

Sestavine

  • 400 g kuhane čičerke iz pločevinke
  • 4 žlice tahinija (sezamove paste)
  • 3 stroki česna
  • 2 žlički mletega kumina (orientalske kumine)
  • 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
  • lupina in sok 1 ½ limone

Postopek

1

Čičerko temeljito splaknemo in odcedimo. Česen pretlačimo. V multipraktiku zmeljemo vse sestavine za humus; prilijemo jim približno 0,5 dl vode, odvisno od tega, kako gost humus želimo. Posolimo in za največ 24 ur shranimo v hladilniku.

Nasvet

Humus se prileže k mesnim jedem, zlasti k jagnjetini, odličen pa je tudi kot namaz v sendvičih, pomaka za presno zelenjavo ali preprosto s toplim kruhom. Po želji mu lahko dodamo različne začimbe, recimo koriander ali čili, in druge dodatke, kot so posušeni paradižniki ali črne olive. V hladilniku ga lahko hranimo do 5 dni.

Priljubljeni recepti

Rabarbarina kupa

Rabarbara naznanja tisto pravo pomlad

1 h 10 min
Srednje zahtevno

Najboljši veganski sendvič

Veganska različica slavnega sendviča BLT (bacon – slanina, lettuce – solata, tomato – paradižnik) je pripravljena z gobami in domačo vegansko majonezo.

40 min
Enostavno

Kosmiči čez noč s korenčkom

Kosmiči čez noč vam zvečer vzamejo le nekaj minut, a neznansko polepšajo naslednje jutro.

10 min
Enostavno

Pečena trska s paeljo in žafranovim oljem

Sočna riba in razkošna paelja za večerjo, ki naredi vtis

1 h 20 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.