
Humus
Orientalski čičerkin pire s tahinijem
Humus
Orientalski čičerkin pire s tahinijem

Sestavine
- 400 g kuhane čičerke iz pločevinke
- 4 žlice tahinija (sezamove paste)
- 3 stroki česna
- 2 žlički mletega kumina (orientalske kumine)
- 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- lupina in sok 1 ½ limone

Prikličite poletje s kozarcem domače sangrije
Ko si zaželimo, da bi poletje trajalo vsaj še malo dlje, dvignemo kozarec sangrije in si privoščimo trenutek brezskrbnosti. Olé!

Pomežik jeseni: orehove rezine z jabolčnim nadev
Tole je sladek pomežik jeseni. Le kdo se ne bi veselil ... slastnih orehovih rezin z jabolki namreč.

Poenostavite si teden z meal prepom
Če vam pripravljanje hrane in razmišljanje o tem kaj bi sploh jedli vsak dan, predstavlja prevelik stres, je meal prep odlična rešitev za vas. Pokukajte in si preberite nekaj idej in trikov za popoln meal prep.
Sestavine
- 400 g kuhane čičerke iz pločevinke
- 4 žlice tahinija (sezamove paste)
- 3 stroki česna
- 2 žlički mletega kumina (orientalske kumine)
- 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- lupina in sok 1 ½ limone
Postopek
Čičerko temeljito splaknemo in odcedimo. Česen pretlačimo. V multipraktiku zmeljemo vse sestavine za humus; prilijemo jim približno 0,5 dl vode, odvisno od tega, kako gost humus želimo. Posolimo in za največ 24 ur shranimo v hladilniku.
Nasvet
Humus se prileže k mesnim jedem, zlasti k jagnjetini, odličen pa je tudi kot namaz v sendvičih, pomaka za presno zelenjavo ali preprosto s toplim kruhom. Po želji mu lahko dodamo različne začimbe, recimo koriander ali čili, in druge dodatke, kot so posušeni paradižniki ali črne olive. V hladilniku ga lahko hranimo do 5 dni.