
Humus
Orientalski čičerkin pire s tahinijem
Humus
Orientalski čičerkin pire s tahinijem

Sestavine
- 400 g kuhane čičerke iz pločevinke
- 4 žlice tahinija (sezamove paste)
- 3 stroki česna
- 2 žlički mletega kumina (orientalske kumine)
- 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- lupina in sok 1 ½ limone
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 400 g kuhane čičerke iz pločevinke
- 4 žlice tahinija (sezamove paste)
- 3 stroki česna
- 2 žlički mletega kumina (orientalske kumine)
- 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- lupina in sok 1 ½ limone
Postopek
Čičerko temeljito splaknemo in odcedimo. Česen pretlačimo. V multipraktiku zmeljemo vse sestavine za humus; prilijemo jim približno 0,5 dl vode, odvisno od tega, kako gost humus želimo. Posolimo in za največ 24 ur shranimo v hladilniku.
Nasvet
Humus se prileže k mesnim jedem, zlasti k jagnjetini, odličen pa je tudi kot namaz v sendvičih, pomaka za presno zelenjavo ali preprosto s toplim kruhom. Po želji mu lahko dodamo različne začimbe, recimo koriander ali čili, in druge dodatke, kot so posušeni paradižniki ali črne olive. V hladilniku ga lahko hranimo do 5 dni.