
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlica semen kumina (orientalske kumine)
- 500 g olupljenega korenja
- 1 žlica tekočega medu
- 250 g kuhane puyske leče
- 1 rdeča čebula
- sok ½ limone
- velika pest metinih listov
- 100 g motovilca
- 80 g sira feta
- sol
- sveže mleti poper
Preberite tudi

Polenta: Vse, kar morate vedeti o sortah in pripravi
Rumena, rdeča in bela polenta je nahranila generacije naših prednikov. Briški otroci so stali v vrsti, da bi dobili "škurjo od polente". Jo še znamo skuhati na star način?

Pečenka: vse kar morate vedeti, da bo uspela
Odkrijte skrivnosti popolne pečenke! Naučite se pravilne peke, da bo meso sočno, mehko in polnega okusa – vsakokrat brezhibno!

Veganske sladice, ki osvajajo brez kompromisov – ne boste verjeli, da so 100 % rastlinske!
Na popoldansko čajanko smo povabili vegana in se skoraj ujeli v past. S katero slaščico postreči, ko pa smo tako vajeni receptov z mlekom, jajci, smetano in medom. Z nekaj raziskovanja, novega znanja in kakšnim pametnim nadomestkom vam bo gotovo uspelo – ne bojte se eksperimentiranja!
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlica semen kumina (orientalske kumine)
- 500 g olupljenega korenja
- 1 žlica tekočega medu
- 250 g kuhane puyske leče
- 1 rdeča čebula
- sok ½ limone
- velika pest metinih listov
- 100 g motovilca
- 80 g sira feta
- sol
- sveže mleti poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Korenje narežemo na palčke in jih v nizkem pekaču zmešamo z žlico olja, kuminovimi semeni in nekaj soli in popra. Pečemo jih 25 minut in med peko enkrat obrnemo. Pokapljamo jih z medom, premešamo in pečemo še 5 minut.
Medtem pripravimo lečo. Čebulo olupimo in narežemo na rezine. Kuhano lečo na nizkem ognju nežno segrejemo skupaj s čebulo, limonovim sokom in preostalim oljem. Solimo, popramo in pustimo, da se nekoliko ohladi, medtem ko se dokončuje korenje.
V lečo vmešamo meto in motovilec, jo obložimo s toplim začinjenim korenjem in posujemo z zdrobljeno feto.