
Solata iz rdeče pese in leče z gorčico
Solata iz rdeče pese in leče z gorčico

Prileže se tudi kot priloga klobasam, pečenemu piščancu in jagnjetini.
Sestavine
- 200 g zelene leče, najbolje puyske
- 1 žlica zrnate gorčice
- 1 ½ žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 300 g kuhane rdeče pese (ne vložene v kisu)
- pest pehtrana
- sol
- poper
Preberite tudi

Popoln goveji burger doma: nasveti, triki in recepti
Popoln domači burger z najboljšim govejim mesom, sveže pečenimi bombicami in slastnimi omakami – recept za žar ali domačo kuhinjo!

Osvežilna jagodna pita Darje Končarevič
Darji Končarevič je zlasti prekrasno prisluhniti, ko govori o hrani. Tudi tokrat je bilo tako, klepetali pa smo o božanski jagodni sladici.

Družbo navdušite z raznolikimi italijanskimi predjedmi
Če morate nahraniti večjo družbo, potem gotovo ne boste zgrešili s pripravo različnih predjedi (ital. = antipasti).
Sestavine
- 200 g zelene leče, najbolje puyske
- 1 žlica zrnate gorčice
- 1 ½ žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 300 g kuhane rdeče pese (ne vložene v kisu)
- pest pehtrana
- sol
- poper
Postopek
Lečo skuhamo po navodilih na zavitku, jo odcedimo in ohladimo. Medtem pripravimo preliv, tako da zmešamo gorčico, olje, sol in poper.
Lečo stresemo v skledo, jo zabelimo s prelivom in dobro premešamo. Rdečo peso narežemo, pehtran pa grobo nasekljamo. Lečo, rdečo peso in pehtran zmešamo, po potrebi še začinimo in postrežemo.