
Vroča čokolada
Vroča čokolada je pravi odgovor na vsako vprašanje
Vroča čokolada
Vroča čokolada je pravi odgovor na vsako vprašanje

Sestavine
- 450 ml polnomastnega mleka
- 250 g sveže sladke smetane
- ščep soli
- 1 žlica cvetličnega medu
- 1 zvezdasti janež
- lupinica 1 bio pomaranče (trakovi)
- 250 g zelo kakovostne temne čokolade s približno 70 % kakava
- sladka smetana ali čokoladna pena, ko postrežemo

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.

Kako pričarati dinozavrsko zabavo z jagodnim pridihom? Ana Žontar Kristanc ima slasten odgovor!
Rojstni dnevi naših malčkov so več kot le torta in svečke – so nepozabne zgodbe, ki jih pišemo v družbi prijateljev in družine s pisanimi baloni, nasmejanimi obrazi in preprostimi trenutki veselja.

Popoln začetek počitnic: povabite na zabavo na terasi
Ne glede na to, ali boste počastili prihod poletja, začetek počitnic, državni praznik ali kakšno drugo praznovanja vredno priložnost, vam bo naš izbor receptov gotovo prišel prav.
Sestavine
- 450 ml polnomastnega mleka
- 250 g sveže sladke smetane
- ščep soli
- 1 žlica cvetličnega medu
- 1 zvezdasti janež
- lupinica 1 bio pomaranče (trakovi)
- 250 g zelo kakovostne temne čokolade s približno 70 % kakava
- sladka smetana ali čokoladna pena, ko postrežemo
Postopek
V kozico nalijemo mleko in smetano ter dodamo sol, med, strt zvezdasti janež in pomarančno lupinico. Zelo počasi segrevamo skoraj do vrelišča. Pokrijemo in pustimo, da se prepaja, medtem pa nasekljamo čokolado ter pripravimo cedilo in skodelice.
Mešanico precedimo, dodamo čokolado in zmešamo, da se stopi. Razdelimo v skodelice in postrežemo, po želji s stepeno smetano ali čokoladno peno.
Nasvet
Pomarančno lupino isto tanko olupimo z lupilnikom za zelenjavo, da dobimo trakove. Pazimo, da lupimo samo oranžno plast lupine brez belega dela. Za več uporabnih nasvetov pokukajte v našo uspešnico Čokolada.