
Vroča čokolada
Vroča čokolada je pravi odgovor na vsako vprašanje
Vroča čokolada
Vroča čokolada je pravi odgovor na vsako vprašanje

Sestavine
- 450 ml polnomastnega mleka
- 250 g sveže sladke smetane
- ščep soli
- 1 žlica cvetličnega medu
- 1 zvezdasti janež
- lupinica 1 bio pomaranče (trakovi)
- 250 g zelo kakovostne temne čokolade s približno 70 % kakava
- sladka smetana ali čokoladna pena, ko postrežemo
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 450 ml polnomastnega mleka
- 250 g sveže sladke smetane
- ščep soli
- 1 žlica cvetličnega medu
- 1 zvezdasti janež
- lupinica 1 bio pomaranče (trakovi)
- 250 g zelo kakovostne temne čokolade s približno 70 % kakava
- sladka smetana ali čokoladna pena, ko postrežemo
Postopek
V kozico nalijemo mleko in smetano ter dodamo sol, med, strt zvezdasti janež in pomarančno lupinico. Zelo počasi segrevamo skoraj do vrelišča. Pokrijemo in pustimo, da se prepaja, medtem pa nasekljamo čokolado ter pripravimo cedilo in skodelice.
Mešanico precedimo, dodamo čokolado in zmešamo, da se stopi. Razdelimo v skodelice in postrežemo, po želji s stepeno smetano ali čokoladno peno.
Nasvet
Pomarančno lupino isto tanko olupimo z lupilnikom za zelenjavo, da dobimo trakove. Pazimo, da lupimo samo oranžno plast lupine brez belega dela. Za več uporabnih nasvetov pokukajte v našo uspešnico Čokolada.