
Bogata morska enolončnica s papriko
Enolončnica z belo ribo in klapavicami
Bogata morska enolončnica s papriko
Enolončnica z belo ribo in klapavicami

Sestavine
- 2 čebuli
- 2 stebli stebelne zelene
- velik šop peteršilja
- 2 žlici oljčnega olja
- 2–3 žličke sladke mlete paprike
- 200 g pečenih rdečih paprik
- 1 pločevinka (400 g) paradižnikovih koščkov
- 1 strok česna
- 400 g filejev bele ribe
- nekaj svežih klapavic (po želji)
- sol
- poper

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 2 čebuli
- 2 stebli stebelne zelene
- velik šop peteršilja
- 2 žlici oljčnega olja
- 2–3 žličke sladke mlete paprike
- 200 g pečenih rdečih paprik
- 1 pločevinka (400 g) paradižnikovih koščkov
- 1 strok česna
- 400 g filejev bele ribe
- nekaj svežih klapavic (po želji)
- sol
- poper
Postopek
Čebuli in stebelno zeleno drobno sesekljamo. Peteršilju osmukamo lističe, stebla prihranimo. V kozici segrejemo 1 žlico olja, dodamo čebulo, stebelno zeleno in malo soli. Pokrijemo in nežno pražimo približno 10 minut, da se vse zmehča. V multipraktik damo peteršiljeva stebla, polovico lističev, preostalo žlico olja, sol in poper ter zmeljemo v pasto. To mešanico in sladko mleto papriko primešamo k popraženi čebuli in še nekaj minut pražimo. Dodamo narezano pečeno papriko, paradižnik iz pločevinke in česen, pretisnjen skozi stiskalnik. Prilijemo malo vode in nežno kuhamo 10 minut, da tekočina nekoliko povre.
Ribje fi leje narežemo na velike kose in jih skupaj s školjkami, če jih imamo, položimo na vrh zelenjave. Kozico pokrijemo s pokrovko, nato nežno kuhamo 5 minut, da se ribje meso začne luščiti in se školjke odprejo. Tiste, ki ostanejo zaprte, zavržemo. Ribe in školjke nežno vmešamo v enolončnico, solimo in popramo po okusu ter ponudimo.
Nasvet
Če imamo vložene pečene paprike, jih dobro splaknemo in za 10 minut namočimo v vodo, da izgubijo nekaj kisline.