© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Bogata morska enolončnica s papriko

Enolončnica z belo ribo in klapavicami

Bogata morska enolončnica s papriko

Enolončnica z belo ribo in klapavicami

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
bogata morska enoloncnica s papriko

Sestavine

  • 2 čebuli
  • 2 stebli stebelne zelene
  • velik šop peteršilja
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2–3 žličke sladke mlete paprike
  • 200 g pečenih rdečih paprik
  • 1 pločevinka (400 g) paradižnikovih koščkov
  • 1 strok česna
  • 400 g filejev bele ribe
  • nekaj svežih klapavic (po želji)
  • sol
  • poper
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 2 čebuli
  • 2 stebli stebelne zelene
  • velik šop peteršilja
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2–3 žličke sladke mlete paprike
  • 200 g pečenih rdečih paprik
  • 1 pločevinka (400 g) paradižnikovih koščkov
  • 1 strok česna
  • 400 g filejev bele ribe
  • nekaj svežih klapavic (po želji)
  • sol
  • poper

Postopek

1

Čebuli in stebelno zeleno drobno sesekljamo. Peteršilju osmukamo lističe, stebla prihranimo. V kozici segrejemo 1 žlico olja, dodamo čebulo, stebelno zeleno in malo soli. Pokrijemo in nežno pražimo približno 10 minut, da se vse zmehča. V multipraktik damo peteršiljeva stebla, polovico lističev, preostalo žlico olja, sol in poper ter zmeljemo v pasto. To mešanico in sladko mleto papriko primešamo k popraženi čebuli in še nekaj minut pražimo. Dodamo narezano pečeno papriko, paradižnik iz pločevinke in česen, pretisnjen skozi stiskalnik. Prilijemo malo vode in nežno kuhamo 10 minut, da tekočina nekoliko povre.

2

Ribje fi leje narežemo na velike kose in jih skupaj s školjkami, če jih imamo, položimo na vrh zelenjave. Kozico pokrijemo s pokrovko, nato nežno kuhamo 5 minut, da se ribje meso začne luščiti in se školjke odprejo. Tiste, ki ostanejo zaprte, zavržemo. Ribe in školjke nežno vmešamo v enolončnico, solimo in popramo po okusu ter ponudimo.

Nasvet

Če imamo vložene pečene paprike, jih dobro splaknemo in za 10 minut namočimo v vodo, da izgubijo nekaj kisline.

Priljubljeni recepti

Brusketa s paradižnikom in bivoljo mocarelo

Brusketa, ki jo lahko postrežete ob narezku.

15 min
Enostavno

Bamija v paradižnikovi omaki s kuskusom

Bamija ali okra sta bolj uveljavljeni imeni za užitne plodove rastline jedilni oslez, ki uspeva v vročih poletjih

1 h 10 min
Enostavno

Postrv v sirovem ovoju

Postrv s hrustljavo skorjico za večer v sproščeni družbi

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.