© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Vroča čokolada na palčkah

Vroča čokolada za mrzle dni.

Vroča čokolada na palčkah

Vroča čokolada za mrzle dni.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 porcij
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Vroča čokolada na palčkah

Sestavine

  • sončnično olje za lončke
  • 300 g temne, mlečne ali bele čokolade (ali mešanica vseh)

za okras

  • čokoladne kapljice, mrvice, mini karamele ali narezane sladkorne palčke z okusom mete

potrebujemo še

  • 6–8 papirnatih modelčkov za mafine
  • čopič za pecivo
  • 6–8 malih plastičnih lončkov sadnih skut ali drugih lončkov s prostornino približno 0,5 dl
  • 6–8 lesenih palčk
  • celofan in okrasni trak za zavijanje
  • 6–8 samolepilnih lističev ali nalepk
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • sončnično olje za lončke
  • 300 g temne, mlečne ali bele čokolade (ali mešanica vseh)

za okras

  • čokoladne kapljice, mrvice, mini karamele ali narezane sladkorne palčke z okusom mete

potrebujemo še

  • 6–8 papirnatih modelčkov za mafine
  • čopič za pecivo
  • 6–8 malih plastičnih lončkov sadnih skut ali drugih lončkov s prostornino približno 0,5 dl
  • 6–8 lesenih palčk
  • celofan in okrasni trak za zavijanje
  • 6–8 samolepilnih lističev ali nalepk

Postopek

1

V sredino modelčkov za mafine zarežemo majhno luknjo in jih shranimo za pozneje.

2

Čopič za pecivo pomočimo v sončnično olje in z njim zelo na tanko premažemo notranjost lončkov.

3

Čokolado nalomimo na koščke in jo damo v skledo. V mikrovalovni pečici jo segrevamo večkrat po pol minute, dokler ni tekoča, in jo vsakokrat premešamo. Lahko pa jo stopimo v ognjevarni posodi, ki jo postavimo nad kozico z vodo, ki rahlo vre. Če uporabljamo različne vrste čokolade, stopimo vsako posebej.

4

Stopljeno čokolado pazljivo vlijemo v lončke. V sredino vsakega potisnemo palčko in okrog nje potresemo poljuben okras.

5

Na vsak lonček poveznemo papirnat modelček za mafine, tako da pokrije čokolado, lesena palčka pa sega skozi luknjico v sredini. Čokolado postavimo v hladilnik, da se strdi.

6

Naslednji dan čokolado pazljivo vzamemo iz lončkov. Papirnate modelčke zavržemo. Vsako čokoladico zavijemo v celofan, ki ga prevežemo z okrasnim trakom, na ovoj pa nalepimo samolepilni listič ali nalepko z navodilom: »Zmešaj z vročim mlekom.«


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.